Persbericht

Rishana en Rijwielhandel Claassen winnen de Haagse Stageprijs

Gepubliceerd: 25 juni 2019Laatste wijziging: 25 juni 2019

Rishana en Rijwielhandel Claassen wonnen dit jaar de Haagse Stageprijs. Dit jaar werd voor de vierde keer de Haagse stageprijs uitgereikt aan de stagiair uit het praktijk of speciaal voortgezet onderwijs of entreeopleiding die een bovengemiddelde ontwikkeling doormaakt tijdens zijn of haar stageperiode. Het stagebedrijf dat net even meer doet om de jongeren te begeleiden, wint ook een prijs. Het beste stagebedrijf van 2019 is Rijwielhandel Claassen.

  Rishana is een leerling van het Hofstede College en ontplooide zich van een verlegen meisje tot een zelfverzekerde meid. Zij heeft bij haar stagebedrijf Parkoers keihard gewerkt. Zelden heeft de school en het bedrijf iemand zo zien groeien. Inmiddels heeft zij haar Keukenassistent diploma behaald.

  Saskia Bruines, wethouder Onderwijs, overhandigde de prijs aan de winnaars.

  Ik ben trots op deze stoere stagiaires. Ze hebben keihard gewerkt. Ik wens ze toe dat ze een leuke werkplek krijgen die bij ze past. Ik bewonder de bedrijven, die deze jongeren kansen geven. Door de persoonlijke aandacht en de tijd die ze in deze jongeren steken, geven ze hen de kans om na hun opleiding een mooie werkplek te vinden.

  Vanuit de Haagse Educatieve Agenda 2018-2022 zet de gemeente in op meer kansengelijkheid in het Haage onderwijs. Het is erop gericht om iedere leerling dezelfde kansen te geven. Het stimuleren en verstevigen van de omgeving voor stages vloeit hieruit voort. Ook het perspectief op werk voor kwetsbare jongeren is van belang.

  Alle kinderen in Den Haag verdienen de maximale kans op goed onderwijs en een goede stage, aldus wethouder Bruines.

  De jury bestond dit jaar uit: Gerben Hagenaars (directeur Jeugd en Zorg, OCW), Petra Kallee (programmadirecteur Spirit4You) en Angelique Remkes (directeur Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
  Alle genomineerde leerlingen en bedrijven kregen een oorkonde.

  Rishana en Rijwielhandel Claassen winnen de Haagse Stageprijs