Persbericht

Prijsvraag: €5000 voor beste idee om studenten online samen te brengen

Gepubliceerd: 19 november 2020Laatste wijziging: 19 november 2020

Met de oproep ‘Create to Connect’ wil de gemeente Den Haag samen met platform Student & Stad studenten verbinden. Hagenaars worden opgeroepen een feestelijke, ontroerende of grappige online bijeenkomst te bedenken om studenten samen te brengen. De gemeente stelt 5000 euro beschikbaar voor het beste idee. Een tienkoppige studentenjury kiest een winnaar, waarna hij of zij met het geld aan de slag kan om het plan te realiseren.  

Burgemeester Jan van Zanen:

“Het coronavirus raakt ons allemaal. En we moeten volhouden, want het einde is nog niet in zicht. De hele dag thuiszitten kan zeker soms best lastig zijn. Met deze wedstrijd willen wij Haagse studenten op een digitale manier samenbrengen. Zo houden wij afstand, maar blijven wij in contact.”

Verras jouw vrienden, dochter of buurman 

De wedstrijd is een unieke kans voor alle Hagenaars om met een zelfbedacht, creatief plan Haagse studenten een hart onder de riem te steken. Tot en met woensdag 9 december kan iedereen een idee uploaden op www.studeerindenhaag.nl/connect. Het winnende plan moet in drie weken te realiseren zijn, kost niet meer dan 5000 euro en is uitvoerbaar binnen de coronamaatregelen. Zo geven we met elkaar het goede voorbeeld.

Onderwijswethouder Hilbert Bredemeijer:

“Mis je het afspreken met vrienden? Of wil jij je dochter of buurman verrassen? Doe dan mee en verzin dé online activiteit voor studenten. Creatievelingen groot en klein, jong en oud, laat zien wat je in huis hebt! Zo kunnen we samen de krachten bundelen om een positieve boodschap te delen met alle Haagse studenten.” 

Op vrijdag 11 december kiest de studentenjury het winnende idee. Daarbij kijken zij naar creativiteit, inhoud en uitvoerbaarheid. Op 14 en 15 december neemt de winnaar deel aan een kickstart sessie om meteen te beginnen met het realiseren van de online activiteit om studenten samen te brengen. De winnaar wordt daarbij ondersteund door Study in The Hague en de gemeente Den Haag.