Persbericht

Pride-fototentoonstelling

Gepubliceerd: 19 oktober 2021Laatste wijziging: 19 oktober 2021

Op de Laan van Reagan en Gorbatsjov, naast het Internationaal Homomonument, zal vanaf dinsdag, 19 oktober de Pride Photo Tentoonstelling in Den Haag te zien zijn. De queer foto-expositie toont op 20 grote panelen een selectie uit de ruim 2.500 afbeeldingen die vanuit 40 landen werden ingestuurd.

De foto’s agenderen verschillende urgente onderwerpen, zoals eenzaamheid bij oudere queer-personen, geweld tegen transgenderpersonen, queer vluchtelingenproblematiek en Black Lives Matter. Tegelijkertijd confronteert de tentoonstelling de bezoekers ook met eigen vooroordelen en aannames. 

De thema’s worden benoemd in korte teksten op de panelen. Wie behoefte heeft aan meer duiding kan een QR-code scannen, waarmee aanvullende informatie over de fotograaf, het werk en de thematiek is op te roepen. Bij sommige panelen is tevens een audiofragment te beluisteren. 

Ik ben ontzettend trots dat de Pride Photo tentoonstelling in Den Haag te zien is. Vanwege het internationale karakter van Pride Photo past de tentoonstelling in onze internationale en diverse stad, zegt wethouder Arjen Kapteijns (Emancipatie).

Vanwege de pandemie en de daaruit voortvloeiende veiligheidsmaatregelen, is gekozen om de tentoonstelling in de openbare ruimte te houden en daardoor toch zichtbaar te zijn. De tentoonstelling blijft staan tot en met 11 november.

Foto: Black Drag Magic - Lee-Ann Olwage
Foto: Black Drag Magic - Lee-Ann Olwage