Persbericht

Op naar laatste fase van de opknapbeurt in Bezuidenhout-Oost

Gepubliceerd: 16 oktober 2020Laatste wijziging: 16 oktober 2020

De gemeente Den Haag heeft de afgelopen maanden hard doorgewerkt om Bezuidenhout-Oost op te knappen. Een groot deel van de wijk is inmiddels klaar. De parkeerplaatsen zijn aangepast, de riolering is vervangen en de pleintjes zijn vergroend. Een langgekoesterde wens van het wijkberaad, de winkeliers en de bewoners. Om deze stap te markeren, is op het Stuyvesantplein een fototentoonstelling geplaatst. Deze blijft tot eind oktober staan. 

Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte):

“Deze herinrichting is een goed voorbeeld van hoe kennis uit de wijk volop is benut om de boel op te knappen. Normaal gesproken was ik even langsgefietst om alle betrokkenen persoonlijk te bedanken, maar vanwege de coronamaatregelen is dat nu even niet mogelijk. Ik hoop dan ook dat als bewoners langs de fototentoonstelling lopen, zij echt trots zijn op het resultaat van hun betrokkenheid tot nu toe.” 

Meer dan 100 geveltuintjes 

Een pleinenwerkgroep en een straatwerkgroep hebben namens de bewoners gezorgd dat de straten en pleintjes zijn heringericht volgens hun wensen. Tijdens een uitgebreid participatietraject konden buurtbewoners bijvoorbeeld doorgeven welke bomen hun voorkeur hadden. Daarnaast konden bewoners ook geveltuintjes aanleggen. Die kans hebben velen met beide handen aangegrepen.

Bredemeijer:

“Een stad is niet alleen een plek om te wonen, het is ook de plek waar we samenleven. Dat betekent een veilige, nette buitenruimte met ontmoetingsplekken en volop groen. Sommige pleintjes hebben een ware metamorfose ondergaan en veel bewoners hebben de mouwen opgestroopt om meer dan 100 geveltuintjes aan te leggen. Die grote betrokkenheid waardeer ik enorm.” 

Op naar de laatste fase 

De gemeente gaat nu aan de slag met de laatste fase van de herinrichting. Het gaat om het gedeelte tussen de Bezuidenhoutseweg, Laan van Nieuw Oost-Indië, Juliana van Stolbergstraat en de Sillestraat. Begin december dit jaar verwacht de gemeente het definitief ontwerp te kunnen presenteren aan de omgeving, om in 2021 te kunnen starten met de herinrichting. Zo wordt Bezuidenhout-Oost veiliger, netter en groener.