Persbericht

Ook dit jaar begeleiding Haagse mkb'ers voor zakendoen in Duitsland

Gepubliceerd: 13 mei 2020Laatste wijziging: 13 mei 2020

De gemeente Den Haag zet ook dit jaar samen met de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) een
begeleidingstraject op voor Haagse mkb'ers die ondanks of juist dankzij de coronacrisis kansen in Duitsland zien

Wethouder Economie Saskia Bruines:

"In 2018 en 2019 zijn in totaal zo’n twintig Haagse bedrijven uit de meest uiteenlopende sectoren begeleid om de stap naar de Duitse markt te zetten. Zij zijn inmiddels actief op de Duitse markt en hebben hun omzet door deze stap merkbaar zien groeien. Ook, of juist in deze tijd is het belangrijk om de basis van je bedrijf te verstevigen."

Daarom bieden de gemeente en de handelskamer een intensief begeleidingstraject voor mkb'ers die hun afzetmarkt willen uitbreiden naar Duitsland. Er zijn dit jaar zes plekken beschikbaar.

Het begeleidingstraject is voor de deelnemers, afgezien van enkele specifieke activiteiten zoals een (buitenlands) beursbezoek, kosteloos en staat open voor in Den Haag gevestigde ondernemers uit alle sectoren. Iedere deelnemer werkt met een exportdeskundige van de DNHK een specifieke Duitslandstrategie uit.

Naast deze specifieke ondersteuning krijgen de deelnemers trainingen over omgangsvormen en cultuur en verbeteren zij de kennis van de Duitse taal. Ook komen workshops omtrent ondernemingsrecht, arbeidsrecht en fiscale onderdelen bij het zakendoen in Duitsland aan bod. Tot slot heeft iedere deelnemer tijdens het project toegang tot een groot Duits-Nederlandse netwerk (1.500 leden) en interessante netwerkevenementen in Nederland en Duitsland.

Het begeleidingstraject loopt van 1 juli tot het einde van het jaar en neemt circa 2 á 3 dagdelen per maand in beslag.

Bent u ondernemer en wilt u meer informatie of zich (vóór 8 juni) aanmelden? Kijk dan op www.denhaag.nl/internationaalondernemen. Bij vragen of opmerkingen kunt u ook contact opnemen met projectleider Martin Hulsebosch van de gemeente Den Haag of met exportadviseur bij DNHK Elisa Gentzsch.

Foto: Valerie Kuypers / gemeente Den Haag
Foto: Valerie Kuypers / gemeente Den Haag