Persbericht

Nieuwe gevelfoto’s in Haagse wijk Duindorp

Gepubliceerd: 3 juni 2022Laatste wijziging: 16 juni 2022

In aanwezigheid van wijkbewoners heeft wethouder Anne Mulder vanmiddag nieuwe gevelfoto’s onthuld op Duindorp. Deze zijn gemaakt door kinderen uit de Haagse wijk. De gevelfoto’s zijn onderdeel van een project die kinderen onder begeleiding van professionele fotografen leerden fotograferen. Het project is opgestart door buurtbewoonster Ineke Veldhuijzen, in samenwerking met Kijklab. Doel van het project is talentontwikkeling en kinderen in verbinding brengen met hun eigen wijk.

Meerdere portretten sieren nu vijf kopgevels in de wijk. Zoals het portret van oud-visser Gerard Breugem, gemaakt door de 10-jarige Duindorpse Razan. Met de foto’s geven de kinderen de wijk letterlijk een gezicht.

Wethouder Anne Mulder: “De samenwerking tussen alle betrokken partijen die dit mogelijk hebben gemaakt, maken dit een uniek project. De kinderen mogen trots zijn op het resultaat. De gevelfoto’s zijn prachtig en echt ‘Duindorps’. De foto’s zorgen voor verbinding tussen jong en oud. Deze mooie wijk is hiermee nóg een stukje mooier geworden.”

Muzee

Een groep kinderen uit Duinderop leerde tijdens het project fotograferen in een échte fotostudio. Ook zijn verschillende buurtbewoners geportretteerd en gingen de kinderen met een camera de wijk in, op zoek naar mooie of interessante onderwerpen om vast te leggen. Het resultaat is een serie diverse beelden die het ‘eigenwijkse’ karakter van Duindorp laat zien. Al eerder waren foto’s van het project te zien in het museum Muzee Scheveningen.