Persbericht

Met bezems en brassband in actie voor een schoon Transvaal

Gepubliceerd: 24 augustus 2020Laatste wijziging: 24 augustus 2020

Afval hoort in de container of in de prullenbak, en niet ernaast – dat zou toch de norm moeten zijn? Helaas gaat dit nog niet overal goed. Onder andere in de wijk Transvaal belandt afval en ander vuil nog te vaak op straat. Een doorn in het oog van veel bewoners en de gemeente Den Haag. Daarom organiseerde de gemeente vandaag een vrolijke schoonmaakactie voor jong en oud om hier extra aandacht voor te vragen. 

Onder de muzikale begeleiding van een brassband trok een stoet van bewoners, vegers, bewoners- en welzijnsorganisaties en het opruimteam van Stichting TrashUre Hunt vanaf de Julianakerk door Transvaal naar het Kaapseplein. Ook stadsdeelwethouder Bert van Alphen was erbij.

“Mooi te zien hoeveel mensen vandaag weer meedoen en zich betrokken voelen bij hun wijk. Het toont veerkracht en grote bereidheid van bewoners om samen te werken aan een schone en leefbare stad."

Met onder andere posters en social mediaberichten heeft de gemeente de afgelopen weken bewoners opgeroepen zich aan te sluiten bij de opruimactie en afval en grofvuil alvast klaar te zetten voor de schoonmaakstoet. Naast de ritmische klanken van de trommels nodigde ook een rondtrekkende ijs- en koffiekar hiertoe uit. Doel van de actie was om laagdrempelig met elkaar in gesprek te gaan over onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor een schone stad. 

Gezamenlijke verantwoordelijkheid 

In Den Haag zijn we samen verantwoordelijk voor een schone stad. Dagelijks steken zo'n 600 medewerkers de handen uit de mouwen om de straten in onze stad schoon te houden. Dat zijn medewerkers die de straat vegen en het zwerfafval in de groengebieden opruimen. Maar ook de medewerkers die het afval inzamelen en grofvuil/afval ophalen dat naast containers is gedumpt. Dat kunnen zij echter niet alleen. Voor een schone stad hebben ze ook de hulp van bewoners, ondernemers en bezoekers nodig. Door afval netjes in de bak te gooien werkt iedereen een handje mee aan een schone en fijne stad om in te leven.