Persbericht

Maand lang (online) events over vrede en recht in Den Haag

Gepubliceerd: 17 september 2020Laatste wijziging: 17 september 2020

Jaarlijks openen vele internationale organisaties in Den Haag rondom de internationale dag van de vrede hun deuren voor het publiek. Een mooi moment voor Hagenaars, maar ook voor mensen buiten de stad en zelfs Nederland, om meer te leren over hoe er vanuit de stad van vrede en recht gewerkt wordt aan een betere wereld.

Door maatregelen rondom corona is het programma dit jaar aangepast en organiseren o.a. de partners van de Haagse Internationale Dag, Just Peace, 75 jaar Vrijheid een maand lang gezamenlijk (virtuele) activiteiten onder de naam: Just Peace Month in Den Haag.

Gedurende deze maand wordt u ondergedompeld in de wereld van vrede en recht. Veel activiteiten worden online aangeboden zodat u, vanuit (de veiligheid van) uw eigen woonkamer, kunt deelnemen aan events over onderwerpen zoals: mensenrechten, het verbeteren van (online) veiligheid en hulp bij humanitaire rampen. Of meedoen aan activiteiten die gaan over: werken aan je innerlijke vrede, 1.000 kraanvogels vouwen en een rondleiding door de internationale zone volgen. Tijdens de Just Peace Month maakt u kennis met bedrijven en organisaties die werken aan innovatieve oplossingen voor een beter leven: voor mens, natuur en dier.

Saskia Bruines, wethouder Internationaal: "Just Peace en de Haagse Internationale Dag zijn een jaarlijkse traditie in Den Haag en worden altijd goed bezocht. Dit jaar is het anders dan anders door corona, en het is een extra speciaal jaar: op 24 oktober vieren we de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties (VN). Hier staan we, als VN-stad en thuisbasis voor het Internationaal Gerechtshof en vele VN-organisaties, uiteraard bij stil. Tegelijkertijd laten we tijdens de Just Peace Month aan de stad en de rest van de wereld zien hoe er vanuit Den Haag dag in dag uit wordt gewerkt aan een betere, rechtvaardige en veilige wereld."

De Just Peace Month start op zondag 20 september, met een officiële opening bij het Museon om 13:00 uur. De activiteiten lopen door tot en met 24 oktober. Alle events tijdens de Just Peace Month - waaronder een live-talk en filmvertoning over persvrijheid en het ‘speak up concert’ voor Vrede en Recht - zijn op de website justpeacethehague.com te vinden.

Vanwege de maatregelen rondom corona hebben activiteiten op locatie een beperkt aantal plekken.

Just Peace Month in Den Haag: 20 september t/m 24 oktober.
Just Peace Month in Den Haag: 20 september t/m 24 oktober.