Persbericht

Luister mee - Prinses van Oranje Concert 2020

Gepubliceerd: 7 december 2020Laatste wijziging: 7 december 2020

Vandaag is de 17e verjaardag van H.K.H. Prinses Amalia. Normaal gesproken viert de gemeente Den Haag deze feestelijke dag met het Prinses van Oranje Concert in de Gotische Zaal van de Raad van State.

Burgemeester Van Zanen: "Helaas kan het Prinses van Oranje Concert, net als zoveel andere evenementen dit jaar, niet in de geplande vorm plaatsvinden. Maar hierdoor ontstond er ook een bijzonder mooi alternatief: dit jaar kan iedereen meegenieten van de muziek van de fantastische Marinierskapel van de Koninklijke Marine. Dit jaar speelt de Marinierskapel onder leiding van chef-dirigent Majoor Arjan Tien de Prinses Amalia mars in de Grote Kerk. Dit is de locatie waar prinses Amalia in 2004 is gedoopt."

Sinds 2006 organiseert de gemeente, in samenwerking met de Raad van State, het Prinses van Oranje Concert ter gelegenheid van de verjaardag van de Prinses van Oranje. Speciale gasten, onder wie leden van de Koninklijke Hofhouding, de personen die in het afgelopen jaar een Koninklijke Onderscheiding hebben ontvangen, ereburgers en Haagse organisaties met Predicaat Koninklijk, krijgen een uitnodiging om het concert bij te wonen.

"Natuurlijk hopen we allemaal van harte dat de Prinses volgend jaar haar 18e verjaardag op grootse wijze kan vieren. En hopelijk zal er dan ook weer een Prinses van Oranje Concert zijn. Koninklijke Hoogheid, van harte gefeliciteerd", aldus Van Zanen.
Bekijk de video Prinses van Oranje Concert 2020