Den Haag - Internationale schrijvers en dichters over brandende kwesties van nu

Persbericht

Internationale schrijvers en dichters over brandende kwesties van nu

Gepubliceerd: 18 januari 2019Laatste wijziging: 18 januari 2019

Van donderdag 17 januari t/m zondag 20 januari vindt in Den Haag de 24e editie van het literaire festival Winternachten plaats. Tijdens vier sfeervolle winterse dagen nodigen gesprekken, voordrachten en films uit tot nadenken over de grote vragen van onze tijd.

De grote festivalavonden Friday Night Unlimited (vrijdag 18 januari) en Saturday Night Unlimited (zaterdag 19 januari) vormen de kern van het festival. De bezoeker kiest per avond uit vijfentwintig programma’s van elk dertig minuten tot een uur op zes podia in Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag. 

Daarnaast treden schrijvers, dichters en spoken word artiesten in de festivalperiode op op Haagse podia als Paard, Theater Dakota, de Speakers Corner in de Haagse Hogeschool, de bibliotheken Schilderswijk en Nieuw-Waldeck en het International Institute of Social Studies.

"Den Haag is één van de weinige gemeenten die nog literaire prijzen heeft en daar zijn we als college best trots op.  Wij werken samen, bundelen onze krachten en vergroten zo de aandacht voor literatuur en de betekenis van literaire prijzen", aldus wethouder Robert van Asten (Cultuur). 

Wethouder Robert van Asten (Cultuur) was aanwezig tijdens de opening van het festival op donderdag 17 januari. Op zondag 20 januari worden door de wethouder tijdens het Schrijversfeest de Haagse literaire prijzen uitgereikt.  

m