Persbericht

Interactieve 3-dimensionale tentoonstelling over mantelzorg en ouderen

Gepubliceerd: 7 maart 2019Laatste wijziging: 7 maart 2019

Zorgwethouder Kavita Parbhudayal opende gisteren de tentoonstelling ‘Mantel der Liefde’ in het Atrium van het Haagse stadhuis. In deze tentoonstelling werk je samen om de foto’s te kunnen zien. Je bent even elkaars mantelzorger. Mantelzorg betekent immers: zorgen, liefde, iets voor elkaar over hebben, voor elkaar klaarstaan. Neem dus iemand mee om de foto’s te bekijken. De tentoonstelling blijft staan tot 23 maart.

Wethouder Kavita Parbhudayal (Zorg, Jeugd en Volksgezondheid)

Ik hoop dat deze tentoonstelling Haagse mantelzorgers helpt zich te herkennen. Mantelzorg is prachtig, maar kan heel intensief zijn. De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat mantelzorgers erkend, goed geïnformeerd, gehoord en ondersteund worden. Iedere Hagenaar krijgt de ondersteuning die hij nodig heeft.

Fotografe Ilse Wolf bracht 12 situaties in beeld voor deze tentoonstelling. Merel van der Linden bedacht het concept van elkaar helpen en ontwierp de tentoonstelling en Carla van Gaalen interviewde de mantelzorgers en hun familie.

Mantelzorg overkomt je

Wanneer ben je mantelzorger? Als je fulltime thuis voor je partner zorgt? Door de was te doen voor je moeder die in een verpleeghuis zit? Of wanneer je een paar keer per week een kop koffie drinkt bij je buurman? Een ding is zeker: mantelzorg overkomt je. Je weet niet wat er zal gebeuren en je erop voorbereiden is moeilijk.

Fototentoonstelling 'Mantel der Liefde'
Fototentoonstelling 'Mantel der Liefde'