Persbericht

In actie voor een veilig en leefbaar Regentesse- en Valkenboskwartier

Gepubliceerd: 18 september 2020Laatste wijziging: 18 september 2020

De gemeente Den Haag, politie, brandweer en HTM hielden op donderdag 17 september een zogenaamde ‘integrale handhavingsactie’ in de wijk Regentesse- en Valkenboskwartier. Tijdens de actie was in het bijzonder aandacht voor de Weimarstraat. De politie heeft in totaal 9 personen aangehouden.

Voertuigcontrole en verkeersveiligheid

De politie controleerde samen met belastingzaken van de gemeente Den Haag en het gemeentelijk parkeerteam honderden voertuigen uit de wijk. Belastingzaken heeft € 32.532,- geïnd aan openstaande belastingschulden. De politie heeft in totaal 163 bekeuringen tijdens de verkeerscontrole opgelegd. Mensen zijn beboet voor huftergedrag zoals te hard rijden of rijden onder invloed. Hier zijn twee personen voor aangehouden. Hiernaast zijn twee personen aangehouden omdat zij op een gestolen scooter reden. Het parkeerteam heeft 107 boetes moeten opleggen voor het niet betalen van de parkeerkosten.

Controle openbaar vervoer

De controleurs van de HTM hebben tram 12, 3 en 4 gecontroleerd met honderden passagiers. Van de HTM kregen 26 reizigers een boete van €55. Zij konden geen geldig vervoersbewijs laten zien.

Controle op horeca en winkels

Tijdens de actie zijn 6 horecazaken bezocht, waarvan de meeste een officiële waarschuwing krijgen omdat zij niet voldoen aan de vergunningsvoorwaarden. Zo was in één onderneming de leidinggevende afwezig en een ander had zijn vergunningen niet op orde. Een team van politie en handhaving gingen met elkaar op pad om controles uit te voeren op bijzondere wetten. Denk hierbij aan de Wet Wapens en Munitie, Geneesmiddelenwet en de Drank- en Horecawet. Zij hebben vijf winkels gecontroleerd waar zij verschillende producten in beslag hebben genomen, waaronder illegale medicijnen. Ook hebben zij namaakspullen in beslag genomen. De eigenaren ontvangen hiervoor een boete van het OM.

Werk mee en meld!

Stadsdeelwethouder Van Asten was aanwezig bij de actie om zelf te zien wat gemeente en politie tegenkomen in hun werk. Verschillende bewoners gingen met hem in gesprek en gaven aan tevreden te zijn met het optreden van de diensten en zich gehoord te voelen. Inwoners worden op geroepen om mee te werken aan een veilig en leefbaar Den Haag en verdachte en overlastgevende situaties te melden bij de gemeente of politie.