Persbericht

Hoogste official Taiwan spreekt op Pride Walk Den Haag over homohuwelijk

Gepubliceerd: 7 juni 2019Laatste wijziging: 7 juni 2019

Sinds een paar weken kunnen in Taiwan lhbti+’ers ook trouwen. Hiermee loopt Taiwan voorop in Azië. Mevrouw Hsin-Hsin Chen, de hoogste vertegenwoordiger van Taiwan in Nederland, spreekt zaterdag aanstaande in Den Haag de deelnemers van de Pride Walk toe. Vervolgens zal zij samen met onder meer wethouder van emancipatie, Bert van Alphen, meelopen in de tocht. Ook de ambassadrice van Canada, Sabine Nӧlke, zal de aanwezigen toespreken.

Bert van Alphen:

Den haag is de internationale stad van vrede en recht. Dat geeft ons de mogelijkheid en de morele verplichting om ook op te komen voor LHBTI+ gemeenschap búiten onze landsgrenzen.

Zaterdag wordt voor de derde keer in Den Haag de Pride Walk gelopen. Nieuw dit jaar is de Royal Rainbow Parade: een bonte parade van koetsen, waarmee we naast alle vrolijkheid ook het duidelijke statement geven dat we in een vrij land leven en dat we hier moeten kunnen zijn wie we willen zijn. In de koetsen rijden dragqueens, vertegenwoordigers van de LHBTI+ gemeenschap en de burgemeester en enkele wethouders mee.

De Pride Walk begint zaterdag om 13.45 uur bij het homomonument aan de Koekamp met een paar korte toespraken van o.a. mevrouw Hsin-Hsin Chen en wethouder Bert van Alphen. De tocht loopt deels gelijk op met de Koetsenparade en doorkruist een groot deel van de stad.

Meer informatie