Persbericht

Het Hofbad opent donderdag 14 mei de deuren voor banenzwemmen

Gepubliceerd: 13 mei 2020Laatste wijziging: 30 mei 2020

Vanaf donderdag 14 mei wordt voorzichtig weer gestart met zwemmen in gemeentelijke zwembaden. Dat kan allereerst in het Hofbad. Maandag 18 mei openen vervolgens ook de Blinkerd, de Waterthor en Overbosch hun deuren.

Er wordt gestart met banenzwemmen voor iedereen met een zwemdiploma. Daarbij zijn de openingstijden verruimd (07.00 – 13.00 uur) zodat meer mensen veilig kunnen zwemmen. Hiervoor heeft de gemeente Den Haag samen met de zwembadbranche en de zwemverenigingen een aantal regels gemaakt.

Zwemregels in Haagse zwembaden:

  • Meld je vooraf aan via de sport-info-lijn: 070 3537272
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor starttijd
  • Kleed je thuis om, ga vooraf thuis naar de wc, douche thuis
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Betaal met pin of contactloos

Ook gelden natuurlijk de algemene regels als thuisblijven bij klachten, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en regelmatig de handen wassen met zeep.

Hilbert Bredemeijer, wethouder Sport: “Zwemmen is een fijne en gezonde activiteit, juist in deze soms ingewikkelde tijden. Ik ben dan ook blij dat er in onze stad weer bad voor bad gezwommen kan worden. Eerst om gewoon weer baantjes trekken, en straks om ook andere activiteiten en lessen weer op te pakken. Dat doen we in nauw overleg met de zwemverenigingen en onze medewerkers in de zwembaden. Ik ben trots op al het werk dat zij verzetten om veilig zwemmen in Den Haag weer mogelijk te maken.”

Dosering en routing

De gemeente Den Haag wil, samen met de zwemverenigingen, Hagenaars op een veilige manier laten sporten en bewegen. Daarom worden in afstemming met de zwemverenigingen de zwemactiviteiten in Den Haag weer opgestart. Dit betekent maatwerk. In de zwembaden zijn looproutes aangebracht en extra hygiënemaatregelen getroffen. Daarbij mag op iedere locatie een maximaal aantal personen per tijdslot aanwezig zijn. Voor het Hofbad is dat bijvoorbeeld 24 zwemmers per anderhalf uur. Op iedere locatie is bovendien een ‘coronaverantwoordelijke’ aanwezig die toeziet dat bezoekers zich aan regels houden.

Sportwethouder, Hilbert Bredemeijer: “Zwemmen doen we veilig en verantwoord – altijd met 1,5 meter afstand en de hygiënemaatregelen in ons achterhoofd. In korte tijd zijn de zwembaden aangepast met looproutes en andere veiligheidsmaatregelen en is het water goed opgewarmd. En tijdens het baantjes trekken, zwemmen we netjes achter elkaar, inhalen zit er dus even niet in. Al deze extra regels zijn natuurlijk even wennen; maar als we allemaal goed opletten, houden we het samen veilig.”

Schoolzwemmen en zwemlessen

In Den Haag zijn zes gemeentelijke zwembaden waar normaal gesproken allerlei zwemactiviteiten worden georganiseerd door de gemeente en door zwemverenigingen. De komende tijd wordt bekeken hoe deze per locatie en per doelgroep weer veilig opgepakt kunnen worden. De grootste prioriteit ligt bij het opstarten van de zwemlessen en het schoolzwemmen. De gemeente Den Haag wil hier begin juni mee starten.

Alle updates hierover worden bijgehouden op www.denhaag/zwemmen.