Persbericht

Haagse park Koekamp geopend voor publiek

Gepubliceerd: 5 juli 2022Laatste wijziging: 5 juli 2022

Sinds vandaag is de Koekamp, nabij het centraal station van Den Haag, weer openbaar toegankelijk. De afgelopen maanden zijn meerdere werkzaamheden uitgevoerd in het gebied. Zo zijn bijvoorbeeld nieuwe bomen geplant, betere wandel- en fietspaden aangelegd en is het water aan de stationzijde van het Hertenkamp verlegd. Het park is hiermee een zogeheten groene entree geworden naar het centrum van Den Haag en het Nationaal Park Hollandse Duinen.
Wethouder Buitenruimte Hilbert Bredemeijer: "De afgelopen tijd hebben we als gemeente volop ingezet op het groener maken van onze stad. Denk hierbij aan het planten van bomen langs onze kades en het vergroenen van versteende pleinen in Haagse buurten. De oplevering van de Koekamp is wederom een goed voorbeeld van de mooie stappen die we zetten om Den Haag groener te maken. Ook de komende tijd blijven we ons hiervoor inzetten, want een groene stad is een leefbare stad."

Groene entree

De verbetering van de Koekamp volgt uit de doelstelling van de gemeente om de Haagse buitenruimte te vergroenen, te verduurzamen en beter toegankelijk te maken. Het park vormt een groene entree voor bezoekers richting Den Haag bij aankomst op centraal station van de stad. Meerdere projecten zijn onderdeel van deze groene entree. Naast de verbetering van het park is dit onder meer de aanleg van een haven met aanleg- en opstapplek voor kleine boten langs de Prinsessegracht en de verbinding over de A12 tussen de Koekamp en Haagse Bos. Bij de werkzaamheden in het park heeft de gemeente Den Haag intensief samengewerkt met Staatsbosbeheer, de eigenaar van het terrein.

Haven

Momenteel wordt gewerkt aan de haven langs de Prinsessegracht. De gemeente schakelde de hulp van de stad in om mee te denken over een nieuwe naam voor deze haven. Uit 269 inzendingen is inmiddels een naam gekozen door de jury die bestond uit wethouder Hilbert Bredemeijer, Vesna Knezevic (projectmanager gemeente Den Haag) en de voorzitter van de bewonersorganisatie Bewoners rondom ’t Plein, Jeroen Oosterwal. De winnaar van de nieuwe naam wordt eind augustus bekend gemaakt tijdens de feestelijke oplevering van de Koekamp.

Meer informatie over ontwikkelingen rondom Den Haag CS: www.denhaag/nl/rondjecentraal

Impressie van de nieuwe haven.
Impressie van de nieuwe haven.