Persbericht

Haags Economisch Interventie Team treft grote hoeveelheid drugs aan

Gepubliceerd: 21 oktober 2020Laatste wijziging: 21 oktober 2020

Bij een integrale controle door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) is op dinsdag 20 oktober bij een garage in Den Haag een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Verder zijn in het Westland bij een garage misstanden op het gebied van milieuwetgeving geconstateerd.

Bij een integrale bedrijfscontrole van een garage in het Haagse Laakkwartier is een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Drie mannen en één vrouw zijn bij de actie door de politie aangehouden. Ook zijn twee auto’s in beslag genomen. De districtsrecherche pakt de zaak op. De onderneming kan voor een bepaalde tijd worden gesloten.

Bij een garage in het Westland zijn diverse milieuovertredingen geconstateerd. Zo gaf de Omgevingsdienst Haaglanden aan dat de aanwezige gevaarlijke stoffen niet goed opgeslagen waren. Buiten is een zeecontainer opengeknipt om te kijken wat daarin was opgeslagen. In de container bleken nog meer gevaarlijke stoffen en licht ontvlambaar materiaal te staan. Ook moet de ondernemer een bodemonderzoek laten doen omdat er geen vloeistofwerende vloer in de garage ligt. De ondernemer wordt op alle overtredingen aangeschreven en zal dit in orde moeten gaan maken. Vanuit Inspectie SZW zijn er zorgen over de onderbetaling van het personeel. Dit wordt verder uitgezocht en als dit niet in orde is, kan een boete worden opgelegd.

Haags Economisch Interventie Team

Het HEIT is een samenwerkingsverband tussen diverse gemeenten, politie, Belastingdienst, Douane, Inspectie SZW, UWV, drie omgevingsdiensten en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Het team werkt in Den Haag en daarbuiten om malafide bedrijvigheid en misstanden in de prostitutie aan te pakken. Het HEIT pakt ondermijnende georganiseerde criminaliteit aan zoals mensenhandel, belastingontduiking, heling, schijnbeheer en/of de misbruik van de vergunningen.

Wilt u ook iets melden?

Meldingen voor het HEIT kunnen worden doorgegeven via 14 070 of bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.