Persbericht

Gemeente wil met Go Go Den Haag Hagenaars weer aan het sporten krijgen na corona

Gepubliceerd: 3 september 2021Laatste wijziging: 3 september 2021

Vrijdagmiddag heeft de Haagse wethouder Sport Hilbert Bredemeijer het project Go Go Den Haag officieel gelanceerd. Dat gebeurde vanaf de plek die sport ademt: de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag Zuidwest. Met het project Go Go Den Haag doet de gemeente er alles aan om Hagenaars, na corona, weer in beweging te krijgen én biedt zij extra ondersteuning aan de sportaanbieders in de stad.

Een boksring was het decor voor de bekendmaking van het project. Met Go Go Den Haag worden Hagenaars erop gewezen dat er weer samen kan worden gesport. Ook worden de vele sportverenigingen en andere sportaanbieders in de stad op weg geholpen met de doorstart van het sportseizoen.

Tijd voor jouw gouden wissel

De publiekscampagne ‘Tijd voor jouw gouden wissel’ markeert de start van dit project en daagt iedereen uit om alledaagse producten weer eens wat vaker in te wisselen voor een sportattribuut. Verspreid door heel Den Haag zijn uitingen zichtbaar waarop Hagenaars de mobiele telefoon inwisselen voor een voetbal, de afstandsbediening voor een kettlebell en de laptop voor een zwembril. De boodschap van de gemeente is duidelijk: we kunnen weer samen sporten!

Wethouder Bredemeijer: “Door de coronapandemie zijn mensen, ook in Den Haag, minder gaan bewegen. Terwijl sport zo belangrijk is! Nu de coronaregels zijn versoepeld, gaat Den Haag er keihard tegenaan om iedereen weer aan het sporten te krijgen en de Haagse sport weer op het niveau van voor corona te brengen. Dat doen we met Go Go Den Haag. We onderstrepen met dit project het belang van sport in onze samenleving. We laten zien dat samen sporten weer kan en dat het niet alleen ontzettend leuk is, maar ook goed voor je gezondheid. Dit project kan alleen slagen als wij samen met de Haagse sportverenigingen optrekken. De sportverenigingen zijn het cement van de samenleving. Die verenigingen bieden we komende periode dan ook tal van extra ondersteuningsmogelijkheden.”

Van sportstimulering tot topsport

Er is binnen het project speciale aandacht voor meerdere thema’s. Dat werd onder andere benadrukt door de aanwezigheid van topbeachvolleyballer Stefan Boermans en coach Mustafa Douha van boksvereniging Haagse Directe. Daar waar Stefan met name inzoomde op de inspirerende kracht van topsport, benadrukte Mustafa het maatschappelijk belang van sportverenigingen, zeker in lastige tijden. De thema’s sportstimulering, verenigingsondersteuning en topsport vormen gezamenlijk de leidraad door dit nieuwe project. Er zijn vijf extra sportcoördinatoren voor de verenigingen en ook mensen met een beperking worden extra gestimuleerd om te gaan bewegen en sporten.

Op de website gogo.denhaag.nl vind je vanaf nu al het actuele sportaanbod. Sportaanbieders vinden er een overzicht van alle ondersteuningsmogelijkheden.

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Sport): “Door de coronapandemie zijn mensen, ook in Den Haag, minder gaan bewegen. Terwijl sport zo belangrijk is! Nu de coronaregels zijn versoepeld, gaat Den Haag er keihard tegenaan om iedereen weer aan het sporten te krijgen en de Haagse sport weer op het niveau van voor corona te brengen.
Wethouder Hilbert Bredemeijer (Sport): “Door de coronapandemie zijn mensen, ook in Den Haag, minder gaan bewegen. Terwijl sport zo belangrijk is! Nu de coronaregels zijn versoepeld, gaat Den Haag er keihard tegenaan om iedereen weer aan het sporten te krijgen en de Haagse sport weer op het niveau van voor corona te brengen."