Den Haag - Gemeente waarschuwt voor spookfacturen Belastingzaken

Persbericht

Gemeente waarschuwt voor spookfacturen Belastingzaken

Gepubliceerd: 28 december 2018Laatste wijziging: 28 december 2018

De gemeente Den Haag heeft 3 meldingen ontvangen van mensen die een spookfactuur van de sector Belastingzaken hebben ontvangen. De rekening zit in een envelop met daarop de tekst; 'Let op, post van Belastingzaken'. De envelop lijkt origineel maar wie goed kijkt kan zien dat het is gekopieerd. De brief zelf verschilt in veel opzichten van de originele brieven die de gemeente verstuurt.

De gemeente gaat aangifte doen van de oplichting. Het is nog niet bekend hoeveel mensen een spookfactuur hebben ontvangen. Wel is inmiddels duidelijk dat alle drie de melders in een flat wonen en dat in ieder geval in een flat meerdere brieven zijn verspreid. De gemeente gaat vandaag nog in alle drie de flats alle bewoners met een brief waarschuwen om de rekening niet te betalen.

De brieven zijn gedateerd op 21 en 26 december en zijn vermoedelijk niet via de post bezorgd maar zelf verspreid.

De spookfactuur wijkt zeer af van het origineel. Zie de bijgevoegde voorbeelden.

De gemeente vraagt bewoners die na 21 december post hebben ontvangen van de afdeling Belastingzaken, het rekeningnummer goed te checken. Het juiste rekeningnummer van Belastingzaken is NL 12 BNGH 02851336 75 (Ten name van GEM DENHAAG-BELASTINGEN).

Voor vragen is het gemeentelijk contactnummer 14070 tijdens kantoortijden te bereiken.

Originele factuur
Originele factuur
Spookfactuur
Spookfactuur