Persbericht

Gemeente Den Haag start collectieve inkoopactie voor makkelijk en betaalbaar verduurzamen eigen woning

Gepubliceerd: 25 maart 2021Laatste wijziging: 25 maart 2021

Den Haag gaat woningeigenaren helpen hun woning comfortabel en duurzamer te maken. Door isolatiemateriaal, isolatieglas en zonnepanelen gezamenlijk in te kopen kan er een scherpe prijs afgesproken worden. Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie): “Bij veel mensen staat het huis duurzamer maken wel op hun lijstje, maar het komt er meestal pas van bij verhuizen, verbouwen of als er een gezamenlijke inkoop mogelijk is. Ander voordeel van een inkoopactie is dat je keer weet dat je goede spullen krijgt voor een redelijke prijs” 

De gemeente heeft Winst uit je Woning gekozen om de actie te organiseren. Iedereen die in aanmerking komt krijgt de komende weken een brief. Aanmelden kan via de website www.duurzamestad.denhaag.nl, waarna de eigenaar een offerte en advies naar keuze krijgt over spouwmuurisolatie, vloerisolatie of isolatieglas, over hybride warmtepompen, zonnepanelen of het laten afstellen van de Cv-ketel en installatie zodat deze efficiënter werkt. 

Deze inkoopactie is speciaal bedoeld voor mensen met een grondgebonden woning. Later dit jaar volgt een collectieve inkoopactie voor appartementen en VvE's.