Persbericht

Gemeente Den Haag helpt ondernemers om slim energie te besparen

Gepubliceerd: 4 februari 2021Laatste wijziging: 5 februari 2021

Den Haag start vanaf februari 2021 een collectieve inkoopactie om Haagse ondernemingen duurzamer te maken. Dat maakt wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) vandaag bekend. Door ledlampen en tijdschakelaars gaat het comfort omhoog en wordt minder energie gebruikt. Door samen groot in te kopen kan een scherpe prijs bedongen worden. 

Ondernemers kunnen zich gratis aanmelden voor een energiecheck op locatie. Een onafhankelijke adviseur komt langs en brengt in kaart welke aanpassingen het meeste opleveren. De ondernemer ontvangt daarna een vrijblijvende offerte. Minder energie gebruiken kan zo zonder gedoe want het uitzoekwerk is al gedaan.  

Wethouder Duurzaamheid Liesbeth van Tongeren zegt over de actie: “Ondernemers zijn nu in corona tijd of te druk of hebben nu juist tijd. Hun zaak staan nu helaas vaak leeg en aanpassingen kunnen nu zonder dat het de bedrijfsvoering in de weg zit. Deze actie is goed voor het milieu, goed voor meer Haagse banen en goed voor een lagere energie rekening

Een laag energieverbruik is duurzaam en slim ondernemen 

Den Haag zet in op een duurzame stad. Daarom helpt het college ondernemers en inwoners bij het verminderen van hun energieverbruik. Door verouderde producten, slechte isolatie en een slechte afstelling van apparaten wordt er onnodig energie gebruikt.  

Oplossingen zijn ledverlichting, tijdsschakelaars, isolatie, sensoren en het inregelen van de Cv-ketel en radiatoren. Met de collectieve inkoopactie wordt een scherpe prijs onderhandeld zodat ondernemers goede spullen krijgen voor een nette prijs.

GeĂ¯nteresseerden kunnen zich aanmelden voor de actie op duurzamestad.denhaag.nl/inkoopactie.