Persbericht

Geld voor straatartiestenfestival, Schollenpop en Milan Summer Festival

Gepubliceerd: 18 april 2019Laatste wijziging: 18 april 2019

Den Haag hoeft niet te treuren als de zomermaanden voorbij zijn. Wethouder Richard de Mos (Evenementen) maakt vandaag namens het College van de gemeente Den Haag bekend welke 16 evenementen geld ontvangen vanuit het promotiefonds kleinschalige evenementen.

Een aantal vertrouwde evenementen komt terug en diverse nieuwe initiatieven worden beloond met een bijdrage uit de tweede ronde van het promotiefonds. Voor de tweede ronde is een totaalbedrag van 150.000 euro toegekend aan 16 evenementen die plaatsvinden in de periode augustus tot en met november 2019.

Trots op de stad

Dit najaar staan er diverse mooie evenementen op stapel. Wethouder De Mos is blij met de voorstellen die initiatiefnemers hebben ingediend.

"Hiermee komen we tot een mooi gevarieerd aanbod van evenementen verspreid over de hele stad. Van de binnenstad tot Scheveningen, van Kijkduin tot het Zuiderpark en van de Binckhorst tot Transvaal. En houden we onze stad levendig en aantrekkelijk door de seizoenen heen. Ik ben trots dat we zoveel moois doen op zoveel plekken in onze stad."


Op de lijst van toegekende evenementen staan vertrouwde successen zoals Schollenpop, Hollands Historisch Festijn en Milan Summer Festival. Een bijzondere toevoeging aan de lijst met evenementen is The Streets of Chuck Deely; een straatartiestenfestival ter ere van de in 2017 overleden straatartiest Chuck Deely. Ook nieuw in het lijstje van evenementen zijn onder andere het op duurzaamheid gerichte dance-event Green Garden Festival op het Malieveld, en het Fokkerhaven Festival dat plaatsvindt op en rond het water in de Binckhorst.

Subsidie voor kleinere evenementen

Met het promotiefonds bieden we meer ruimte voor kleine evenementen die aantrekkelijk zijn voor zowel bewoners als bezoekers van Den Haag. In 2011 heeft de gemeente het promotiefonds opgericht voor de financiële ondersteuning van kleinschalige evenementen. Organisatoren van kleine publieksevenementen kunnen bij het promotiefonds subsidie aanvragen. In de loop der jaren is het totale budget verhoogd van 150.000 euro voor 16 evenementen (2015) tot 400.000 euro voor 42 evenementen (2018).

De eerste ronde van het promotiefonds 2019 is in februari bekend gemaakt en is bedoeld voor evenementen die plaatsvinden in de periode mei – juli 2019. Deze tweede ronde geldt voor de periode augustus tot en met november 2019. Het totale jaarbudget voor het promotiefonds in 2019 is 400.000 euro. Per evenement kan een maximale subsidie van 25.000 euro worden verleend.

Overzicht toekenning 2e ronde promotiefonds (PDF, 84,4 kB)