Persbericht

Expositie gezonde seksualiteit

Gepubliceerd: 17 november 2017Laatste wijziging: 17 november 2017

Het Gezonde Seksnetwerk Den Haag organiseert samen met het Haags Gemeentearchief de tentoonstelling "Seks? Nâh èn!" in het Atrium van het stadhuis aan het Spui. De tentoonstelling, te zien in de verlichte panelen, loopt van 20 november 2017 tot 12 februari 2018. Deze expositie toont de organisaties in de regio Haaglanden die zich bezighouden met seksuele gezondheid en waar zij voor staan.

Bewustwording gezonde seksualiteit

De organisaties willen de taboes en stigma's rond seks doorbreken. Bewustmaking en bewustzijn van goede seksuele gezondheid bevorderen staat hierbij voorop. Seksualiteit en praten over Seks? Nâh èn! Het hoort bij het leven. Om kwalitatief betere seksuele gezondheid te bevorderen én het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen te verminderen is samenwerking binnen de zorg nodig. Meer samenwerking brengt vernieuwing binnen de zorg teweeg. Dit is ook voor de instellingen die zich in Den Haag en omstreken bezighouden met seksuele gezondheid één van de grote uitdagingen.

Problemen die deze organisaties aankaarten zijn seksueel overdraagbare aandoeningen, hiv, alcohol en drugs, seksueel misbruik, discriminatie, relationele en psychische problematiek. Hoe kunnen we met elkaar nu méér problemen voorkomen?

Ook wordt aandacht besteed aan de verschillen in het beleven van seksualiteit in verschillende culturen. In de expositie komen ook vragen naar voren als: Hoe gaan we anno 2017 om met seks? Hoe respecteer je elkaar? Waar voel jij je goed bij? Waarvoor voel je schaamte? En hoe bepaal je je grenzen?

De tentoonstelling is gemaakt door de samenwerkende partners in het Gezonde Seksnetwerk Den Haag. Dit zijn: Centrum 1622, COC Haaglanden, GGD Haaglanden Gezondheidsbevordering en Centrum Seksuele Gezondheid, HIV Vereniging regio Haaglanden – Leiden e.o., Jongeren Informatiepunt (JIP), hiv behandelcentra HagaZiekenhuis en HMC Westeinde, Stichting Rainbow, Mara en Vobis en de landelijke samenwerkingspartner Rutgers.