Persbericht

Eerste Haagse Verkeersdag voor peuters en kleuters een succes

Gepubliceerd: 18 september 2020Laatste wijziging: 18 september 2020

De eerste Haagse Verkeersdag voor peuters en kleuters is een groot succes. Vandaag vond op het schoolplein van het Dakotatheater, de Verkeersdag voor kinderen van 2 tot 12 jaar plaats. Dit jaar deden ook de allerkleinsten mee. Ruim 70 peuters en kleuters hebben op een leuke en veilige manier kennis gemaakt met verkeer.

Wethouder Robert van Asten, Mobiliteit was erbij:

Het aanleren van verkeersveilig gedrag kan niet vroeg genoeg beginnen. Dit jaar betrekken we daarom ook peuters en kleuters bij de activiteiten. De allerkleinsten maken tijdens de Verkeersdag op een leuke manier kennis met verkeerssituaties en worden enthousiast gemaakt om te gaan fietsen. Dat is belangrijk, omdat kinderen die naar school lopen of fietsen de verkeersregels eerder begrijpen en ze ook veiliger toepassen.

Tijdens de Verkeersdag leren kinderen spelenderwijs hoe ze zich veilig kunnen bewegen in het verkeer. Gemeente Den Haag en Leer in het Verkeer organiseren deze dag gezamenlijk en het is bedoeld voor kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, basisscholen en bewoners en kinderen uit de wijk. Het bevorderen en stimuleren van de verkeersveiligheid onder kinderen en ook jonge kinderen is een belangrijk uitgangspunt voor de gemeente Den Haag. De Verkeersdag valt in de schoolbrengweek (14 t/m18 september) die in het teken staat van kinderen laten lopen en fietsen naar school.

Het dagprogramma bestaat verder uit diverse verkeerseducatieve activiteiten waarbij kinderen spelenderwijs kennis maken met het verkeer, de regels en de gevaren. Zoals de vrolijke voorstelling ‘Nijntje op de fiets’ van de bekende tekenaar Dick Bruna, de opvallende Dick Bruna oefenstraat, fietsen op het plein, dode-hoekles en een BMX-clinic.

Haagse Verkeersdag voor peuters en kleuters (foto: H. Guest)