Persbericht

Den Haag zoekt 1.000 kinderfietsen

Gepubliceerd: 19 april 2021Laatste wijziging: 19 april 2021

De gemeente start een inzamelactie voor kinderfietsen. Van 20 april tot en met 30 mei kunnen Hagenaars die een kinderfiets over hebben die fiets inleveren op verschillende locaties in de stad. De fietsen gaan naar Stichting Leren Doen. Daar worden de fietsen opgeknapt. De opgeknapte fietsen gaan naar kinderen voor wie een fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend is. De inzamelactie is een samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan.

1 Op de 9 kinderen in Nederland heeft geen eigen goede fiets. Voor deze kinderen is het lastig om mee te doen met allerlei activiteiten met vriendjes, school of om bijvoorbeeld naar een sportclub te gaan. Het Haagse ANWB Kinderfietsenplan zoekt daarom kinderfietsen in redelijke tot goede staat in alle wielmaten tot en met 28 inch (fietsmaat voor volwassenen). Naast stadsfietsen zijn ook andere soorten fietsen welkom. Mountainbikes en racefietsen gaan bijvoorbeeld naar sportcentra en kunnen daar door kinderen worden gebruikt.

Maandagmiddag overhandigde wethouder Robert van Asten de eerste Haagse fiets aan Laura.

“Hopelijk is dit de eerste van vele fietsen en gaan we nog heel veel meer blije gezichten zien.”

Inzamellocaties

De fietsen kunnen worden ingeleverd bij:
•de Afvalbrengstations
•Hoofdkantoor van de ANWB
•Stadsboerderijen Gagelhoeve, Op den Dijk en Landzigt
•Biesieklette Kranestraat en Leyweg
•Stichting Leren Doen
•Fietsdepot Haaglanden

Partners

De ANWB en gemeente Den Haag werken voor het Kinderfietsenplan onder andere samen met: Stichting Leren Doen, Stichting Leergeld, Voedselbank, Ooievaarspas, Breed Actief, de Fietsburgemeester, Stichting Welzijn en het Fietsdepot Haaglanden.

Meer informatie en ook de tijden waarop fietsen kunnen worden gebracht: www.denhaag.nl/kinderfietsenplan en www.denhaagfietst.nl/kinderfietsenplan.

Er is ook een film gemaakt.

Wethouder Mobiliteit Robert van Asten geeft de eerste Haagse fiets uit dit plan aan Laura. Foto: Valerie Kuypers.
Wethouder Mobiliteit Robert van Asten geeft de eerste Haagse fiets uit dit plan aan Laura. Foto: Valerie Kuypers.