Persbericht

Den Haag feliciteert geslaagde scholieren

Gepubliceerd: 12 juni 2019Laatste wijziging: 12 juni 2019

Ibrahim en Danique behoren tot de gelukkigen die vandaag positief nieuws kregen. Beide leerlingen hoorden dat zij geslaagd zijn voor de vmbo-kader opleiding Sport, Dienstverlening en Veiligheid. Samen met wethouder Saskia Bruines (Onderwijs) hesen zij de vlag en hun boekentassen aan de vlaggenmast op het dak van het stadhuis. Onderwijswethouder Bruines feliciteert met dit gebaar alle Haagse middelbare scholieren die vandaag te horen kregen dat ze geslaagd zijn.

Dit jaar deden er ruim 217.000 scholieren mee aan het centrale eindexamen. Daarvan zat ruim de helft (112.663) op het vmbo, meer dan 62.000 op de havo en ruim 42.000 op het vwo.

Danique is een sportieve enthousiaste meid. Ze is altijd opgewekt en haalt altijd het beste uit zichzelf. Ze speelt bij ADO Den Haag. Ze was hulpmentor dit schooljaar, en heeft zodoende de brugklassers begeleid. In het nieuwe schooljaar gaat zij naar het ROC Mondriaan en start daar met de opleiding Sport en Bewegen.

Ibrahim heeft hard en serieus gewerkt, zijn praktijkexamens prima gemaakt en tijdens de activiteiten die de klas moest organiseren heeft hij zijn beste kant laten zien. Tijdens de bokslessen aan de brugklasleerlingen bleek dat hij een kei is in les- en leidinggeven. Ook Ibrahim gaat naar het ROC Mondiraan. Hij heeft zich ingeschreven voor de opleiding ICT beheerder.

Wethouder Saskia Bruines:

Voor alle leerlingen die eindexamen hebben gedaan is vandaag een spannende dag. Samen met Ibrahim en Danique van het Maris College Bohemen heb ik de vlag met hun tassen op het stadhuis gehesen. Hiermee feliciteer ik alle leerlingen die hun examen hebben gehaald en wens ik hen veel geluk in hun verdere (school) loopbaan. De leerlingen die volgende week herexamen moeten doen, wens ik heel veel succes.
Geslaagde examenkandidaten hijsen de vlag op het dak van het stadhuis