Persbericht

Den Haag blij met toekennen MKB-deal ministerie EZK

Gepubliceerd: 26 november 2020Laatste wijziging: 26 november 2020

De gemeente Den Haag is blij met het toekennen van 360.000 euro vanuit de MKB-deal van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Wethouder Economie Saskia Bruines: "Den Haag is al drie jaar bezig met het verder internationaliseren van het Haagse mkb. Deze MKB-deal brengt meer vaart in die belangrijke ontwikkeling. We zitten nu middenin het Duitsland-traject met ondernemers die willen uitbreiden naar Duitsland - en we zien dat het lukt."

Bruines: "Het mkb is de banenmotor van de lokale economie. Bedrijven die internationaal actief zijn, groeien sneller, hebben een grotere potentiële afzetmarkt, maken meer omzet en zorgen voor meer banen in Den Haag. Uitbreiding naar het buitenland biedt ondernemers bovendien meer stabiliteit omdat ze minder afhankelijk zijn van lokale marktschommelingen. Den Haag is niet alleen de internationale stad van Vrede en Recht, maar ook de stad van internationaal ondernemen."

Samen met onze 12 partners uit de stad en regio die zich bezighouden met mkb'ers en internationaliseren, zet de gemeente Den Haag dankzij de MKB-deal nu in op drie concrete acties:

- Een programma waarbij de gemeente 40 mkb'ers in 2021 en 2022 begeleidt in hun ambitie om de stap naar het buitenland te zetten;

- Een digitaal kennisplatform waarop we de ervaringen van deze 40 ondernemers delen én bestaande, algemene informatie over internationaal ondernemen voor mkb'ers zetten;

- Het toegankelijk maken van het unieke internationale netwerk mkb'ers in Den Haag en de regio.

Wethouder Economie Saskia Bruines tijdens de digitale ondertekening van de MKB-deal. Foto: Valerie Kuypers.
Wethouder Economie Saskia Bruines tijdens de digitale ondertekening van de MKB-deal. Foto: Valerie Kuypers.