Persbericht

Binnenkort weer breder aanbod op de Haagse Markt

Gepubliceerd: 27 mei 2020Laatste wijziging: 30 mei 2020

Vanaf 1 juni gaat de Haagse Markt weer stapsgewijs open. Het blijft een markt in kleinere vorm, maar naast levensmiddelen, komt er vanaf maandag ook voorzichtig meer ruimte voor het aanbod van kleding, bloemen en bijvoorbeeld accessoires. Uiteraard geldt nog steeds een flink aantal aanpassingen om de afstand van 1,5 meter afstand te waarborgen. Veiligheid en volksgezondheid voorop: anders sluit de markt alsnog.

Wethouder Hilbert Bredemeijer (Buitenruimte): “Nu de aanpak van het coronavirus echt effect lijkt te hebben, kunnen we gelukkig ook weer naar de Haagse Markt voor meer van onze boodschappen. Die 1,5 meter afstand tussen bezoekers en standhouders blijft cruciaal, daar blijven we samen met de ondernemers de komende tijd op hameren.”

Nu het aanbod op de Haagse Markt wordt uitgebreid, blijft het nog steeds een kleinere markt met strenge maatregelen om de RIVM-richtlijnen te waarborgen, zoals een verplichte looproute en een controle bij de ingang. Er wordt een beperkt aantal bezoekers per keer binnengelaten om filevorming te voorkomen. Ook komen er nu twee ingangen en vier uitgangen. Zo hoeven bezoekers niet het hele terrein over om hun inkopen te doen.

Ruimere wachtrij

De Herman Costerstraat wordt voor een deel ingesteld als wandelgebied zodat daar ruimte komt voor een ruimere wachtrij met voldoende onderlinge afstand. Bij de entrees staan zichtbare borden met regels in meerdere talen. Ook staan de kramen op ruime afstand van elkaar. In en om het terrein wordt gehandhaafd op 1,5 meter afstand. Dat blijft zo. De komende periode wisselen de marktkooplieden elkaar om de week af. Zo blijft er voldoende ruimte voor bezoekers op het marktterrein. De voorzichtige uitbreiding van het aanbod wordt dagelijks gemonitord en samen met ondernemers geëvalueerd om te bekijken of en wanneer een volgende stap in de uitbreiding van het aanbod mogelijk is.