Persbericht

Beleef Prinsjesdag 2020 via de tv of online

Gepubliceerd: 10 september 2020Laatste wijziging: 10 september 2020

Dinsdag 15 september 2020 is het Prinsjesdag: de opening van een nieuw parlementair jaar. Vanwege de coronamaatregelen is het programma aangepast. Er zal voor publiek niets zichtbaar zijn. Daarom wordt het Prinsjesdagpubliek opgeroepen om niet naar Den Haag te komen en de ceremonie online of via tv te volgen.

Dit jaar verloopt deze dag, door de coronamaatregelen, dus geheel anders dan andere jaren. Geen hoedjesparade, geen rijtoer met koetsen, beperkt militair ceremonieel en geen balkonscene bij paleis Noordeinde. Zijne Majesteit de Koning spreekt de Troonrede uit in de Grote Kerk (Sint-Jacobskerk) in plaats van de Ridderzaal. Het gebied rond de kerk is afgesloten voor het publiek. De aankomst en de ceremonie zijn niet zichtbaar. Het gebied wordt afgeschermd met hekken en schermen.

Burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen: “De opening van het parlementaire jaar is normaliter een prachtige dag in Den Haag. Het is jammer voor belangstellenden, schoolkinderen en ondernemers dat Prinsjesdag dit jaar plaatsvindt zonder de gebruikelijke festiviteiten. Toch kijk ik uit naar een andere, maar waardige Prinsjesdag.”

Kijk hier voor een overzicht van de verkeersmaatregelen en omleidingen van het openbaar vervoer. Lees ook het eerder verschenen persbericht van 14 juli.