Persbericht

Aanmelden voor Haagse Vrijwilligersprijzen 2022 gestart

Gepubliceerd: 5 september 2022Laatste wijziging: 5 september 2022

De gemeente Den Haag reikt zaterdag 19 november de Haagse Vrijwilligersprijzen 2022 uit. Iedereen kan zijn of haar favoriete vrijwilliger, vrijwilligersorganisatie en/of vrijwilligersteam vanaf vandaag (maandag 5 september) aanmelden. Dat kan tot en met zondag 25 september op haagsevrijwilligersprijzen.nl. De jury bestaat uit winnaars van afgelopen jaar. Zij maken een selectie uit alle aanmeldingen en kiezen de 7 winnaars van dit jaar.

“Vrijwilligerswerk is veelzijdig en heel belangrijk in onze stad”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid en verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid. “Veel Hagenaars doen al vrijwilligerswerk; bijvoorbeeld als hulp bij de dierenambulance, met zieke ouderen, het opruimen van het strand, klaarmaken van pakketten bij de Voedselbanken of als bestuurslid voor een stichting. Met de Haagse Vrijwilligersprijzen zetten we de vrijwilligers van onze stad jaarlijks in het zonnetje. Voor een vitale stad zijn actieve bewoners onontbeerlijk. Vrijwilligers zijn daarbij cruciaal”.

De HVP 2022 worden uitgereikt in 7 verschillende categorieën: Sport, Zorg & Welzijn, Buurt & Omgeving, Cultuur, Ontwikkeling & Jeugd, vrijwilligersteams (maximaal 20 personen) en vrijwilligersorganisaties.

Iedereen kan zijn of haar eigen favorieten aanmelden voor de prijzen door daarvoor het formulier in te vullen op www.haagsevrijwilligersprijzen.nl. Per categorie worden er 3 kanshebbers geselecteerd. De jury maakt de nominaties in oktober bekend.

De uitreiking is dit jaar op zaterdag 19 november 2022 in Amare Studio. De winnende vrijwilligers krijgen dan een eretitel, bijzondere oorkonde en persoonlijk cadeau.

Den Haag telt gelukkig heel veel vrijwilligers. Dit zijn Mia, Ama, Philip, Amel, Jeroen en Michella; foto: Thierry Schut
Den Haag telt gelukkig heel veel vrijwilligers. Dit zijn Mia, Ama, Philip, Amel, Jeroen en Michella; foto: Thierry Schut