Nieuwsbericht

Paspoorten en identiteitskaarten aangevraagd tussen 1 april en 30 juni: technisch probleem

Gepubliceerd: 20 juli 2018Laatste wijziging: 27 augustus 2018

Bij de productie van een aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) is iets misgegaan. Hierdoor kan het zijn dat 1 van de elektronische echtheidskenmerken niet werkt. Het gaat om paspoorten en ID-kaarten die zijn aangevraagd tussen 1 april en 30 juni 2018. U kunt hier gewoon mee reizen.

Het is niet bekend om hoeveel in Den Haag aangevraagde paspoorten en ID-kaarten het gaat. Heeft u tussen 1 april en 30 juni een reisdocument aangevraagd, dan krijgt u een brief van de Rijksoverheid waarin staat wat de gevolgen zijn en wat u kunt doen. Bijvoorbeeld hoe u uw paspoort of ID-kaart kunt controleren. Heeft uw reisdocument dit technisch probleem, dan kunt u gratis een nieuw aanvragen.

Wanneer kan er iets mis zijn met uw reisdocument?

Alleen wanneer uw reisdocument een afgiftedatum heeft tussen 1 april en 30 juni 2018 èn een vijfcijferig serienummer heeft dat eindigt op 03 kan uw reisdocument een fout bevatten.

Voorbeeld paspoort en ID-kaart met 03 aan het eind van het serienummer

Voldoet het document niet aan deze criteria, dan is het document in orde.
Voldoet het document wel aan deze criteria, dan kan het document een technisch probleem hebben met een echtheidskenmerk.

Wat kunt u doen?

Heeft uw reisdocument een serienummer eindigend op 03 èn heeft het reisdocument een afgiftedatum tussen 1 april en 30 juni 2018?

Controle met app

Controleer uw reisdocument met de gratis app 'BZK-ID' (alleen voor Android telefoons, via Google Play Store).

Controle op stadsdeelkantoor

U kunt ook voor deze controle langskomen bij de balies in 1 van de stadsdeelkantoren. Voorwaarde is dat u de brief meeneemt die u van de Rijksoverheid heeft ontvangen.

Fout gevonden?

Heeft u uw reisdocument gecontroleerd en is er een fout geconstateerd?

 • U krijgt dan gratis een nieuw reisdocument. U kunt hiervoor een afspraak maken of langskomen bij een van de stadsdeelkantoren. Bekijk de openingstijden van de balies.
 • Neem 1 pasfoto mee voor uw nieuwe paspoort of ID-kaart.
  • Neem uw huidige paspoort of ID-kaart, die wordt dan nogmaals gecontroleerd.
  • Zit in uw huidige paspoort een visum? Dan krijgt u bij het ophalen van uw nieuwe reisdocument uw oude paspoort mee. De gemeente bewaart een kopie van uw visum.

   Meer informatie

   Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

   Contactgegevens Rijksdienst voor Identiteitsgegevens
   Telefoonnummer: 0800 - 020 10 46
   E-mail: mijnreisdocumenten@rvig.nl