Nieuwsbericht

Parkpop: kom met de fiets of openbaar vervoer

Gepubliceerd: 14 juni 2018Laatste wijziging: 14 juni 2018

Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni 2018 spelen een weekend lang bekende artiesten op Parkpop: het grootste popfestival van Nederland. Gaat u ook naar Parkpop? Kom dan met de fiets of met het openbaar vervoer. De HTM zet extra bussen en trams in voor uw reis naar het Zuiderpark.

Bereikbaarheid

De HTM zet extra bussen en trams in tussen de stations en het Zuiderpark. Vanaf de achterkant van station Den Haag HS, op de Lage Waldorpstraat, vertrekt bus 26 richting het Zuiderpark. Vanaf station Den Haag Centraal en Den Haag HS vertrekken tram 9 (richting Vrederust) en tram 16 (richting Wateringen) richting het Zuiderpark.

In het weekend van Parkpop is er geen treinverkeer tussen Den Haag–Gouda–Utrecht Centraal. Bezoekers uit Utrecht wordt aangeraden om te reizen via Schiphol, bezoekers uit de regio Gouda kunnen gebruikmaken van trein vervangende bussen.

Veilig en snel uw fiets stallen

Snel en veilig uw fiets stallen tijdens Parkpop? U kunt bij 3 fietsenstallingen terecht:

  • Vreeswijkstraat
  • Loevensteinlaan
  • Veluweplein (met motorstalling)

De tarieven zijn € 1,50 per fiets, € 2,50 per brommer/scooter en € 5 per motor. De fietsenstallingen zijn geopend van 10.30 uur tot 23.00 uur.

Met de auto

De organisatie raadt af om met de auto naar Parkpop te komen. Het festival heeft geen parkeergelegenheid. Wie toch met de auto wil kan gebruik maken van de parkeergarage Leyweg.

Het Almeloplein is tijdens Parkpop afgesloten vanwege werkzaamheden. Op zondag 24 juni 2018 is ook de Vreeswijkstraat in 1 richting afgesloten, tussen de Loevesteinlaan en de Soestdijksekade. De zijstraten in de Vreeswijkstraat worden afgesloten voor inrijdend verkeer.

Ook gelden er parkeerverboden in de omgeving van het Zuiderpark. Deze worden met borden aangegeven.

Programma

De zaterdag voor het festival is er het gloednieuwe Parkpop Saturday Night. Met grote namen uit binnen- en buitenland, nieuwe acts en wereldwijd bejubelde tribute bands. Op vrijdag 22 juni 2018 is het tijd voor Parkpop Downtown. Na het succes van vorig jaar verovert Parkpop dit jaar opnieuw de Haagse binnenstad met acts op de Grote Markt, optredens in het Paard en een afterparty in de Zwarte Ruiter. De Dijk en Gruppo Sportivo staan zaterdagavond 23 juni 2018 op het podium. Ook artiesten als Kim Wilde en Clouseau treden op. Bekijk het volledige programma op www.parkpop.nl.

Wilt u uw bezoek aan Parkpop combineren met ander evenement, bijvoorbeeld Night at the Park? Kijk dan op www.denhaag.com.