Nieuwsbericht

Parkeeroverlast op Scheveningen: nieuwe maatregelen

Gepubliceerd: 21 mei 2021Laatste wijziging: 31 mei 2021

De gemeente neemt extra maatregelen om de parkeeroverlast van strandbezoekers op Scheveningen tegen te gaan. De maatregelen moeten ervoor zorgen dat bezoekers niet op straat parkeren en eerder kiezen voor andere reis- en parkeermogelijkheden. De nieuwe maatregelen gaan op 1 juni 2021 in.

Op veel plekken in Scheveningen geldt voor parkeren op straat al een maximale parkeertijd van 1 of 2 uur. De parkeerautomaten zijn nu aangepast: het is daardoor niet meer mogelijk om na de maximale parkeertijd weer te verlengen. Ook zijn er veel meer parkeercontroles.

Parkeermaatregelen van 1 juni tot 1 oktober 2021

  • In het hele vergunningsgebied Scheveningen/Duindorp gaat betaald parkeren al in vanaf 10.00 uur. De eindtijden blijven hetzelfde. Betaald parkeren geldt van maandag tot en met zondag van 10.00 uur tot 24.00 uur. En op vrijdag en zaterdag in sommige straten tot 2.00 uur.
  • In een aantal straten in Scheveningen wordt al direct na het geven van een parkeerbon (naheffingsaanslag) een wielklem aangebracht. In deze straten komen waarschuwingsborden in meerdere talen.

Hiermee wil de gemeente het parkeren in de garages aanmoedigen en overlast in de woonstraten voorkomen. De parkeertarieven blijven hetzelfde.

Andere parkeermogelijkheden

Bezoekers kunnen onder andere parkeren in de parkeergarages of op de parkeerterreinen Noordelijk Havenhoofd en Zwarte Pad. Hier is geen maximumparkeertijd. Ook geldt in sommige parkeergarages een voordelig dagtarief als u reserveert.

Slim parkeren en reserveren

Dit strandseizoen kunnen bezoekers in 3 parkeergarages gebruikmaken van Park + Beach. Dit zijn de garages CS New Babylon, Malieveld en Laakhaven-HS. Park + Beach parkeren kost € 5 per dag. Voor € 1 per persoon kunt u verder reizen naar het strand met de tram of de HTM-fiets.

Of u kunt uw auto parkeren op een P+R-plaats (Park + Ride) aan de rand van de stad en verder reizen naar Scheveningen met het openbaar vervoer.

Daarnaast heeft Den Haag een uitgebreid aanbod aan deelfietsen en deelscooters waarmee u elke plek aan de kust snel en gemakkelijk bereikt. Bekijk alle mogelijkheden om te parkeren en verder te reizen op de pagina’s Bereikbaarheid Haagse stranden en Slim parkeren: Park + Ride (P+R).

Parkeeroverlast op Scheveningen

Actieplan Scheveningen

De gemeente neemt de maatregelen samen met bewoners en ondernemers op Scheveningen en in Duindorp. Na de zomer 2021 kijkt de gemeente samen met hen of ze hebben geholpen. De extra parkeermaatregelen zijn onderdeel van het Actieplan Scheveningen.

Zie ook