Nieuwsbericht

Opknappen Utrechtsebaan (A12) start later

Gepubliceerd: 26 november 2021Laatste wijziging: 26 november 2021

Het opknappen van de Utrechtsebaan begint later. Het werk zou in oktober beginnen, maar dat wordt nu januari 2022.

De latere start komt door vertraging in de aanbestedingsprocedure. De afgelopen maanden deed de gemeente al uitgebreid onderzoek naar de conditie van de weg. Ook heeft de gemeente de opknapwerkzaamheden voorbereid.

Vertraging

Op 1 juli 2021 maakte de gemeente de aannemer bekend die het werk aan de Utrechtsebaan gaat uitvoeren. Eén van de andere kandidaten begon toen een rechtszaak tegen deze beslissing. De rechter vond dat de gemeente goed heeft gehandeld. Na deze uitspraak is het werk in september 2021 definitief naar de gewenste aannemer gegaan.

Door deze rechtszaak is er 3 tot 4 maanden vertraging opgetreden. De aannemer heeft het werk daardoor niet kunnen voorbereiden. Ook heeft hij de bestelling van bouwmaterialen moeten uitstellen.

De Utrechtsebaan (foto: Jurriaan Brobbel)
De Utrechtsebaan (foto: Jurriaan Brobbel)

Planning

Vanaf maandag 10 januari 2022 worden de omleidingsroutes voorbereid. Dit gebeurt ’s nachts. Op vrijdagavond 14 januari beginnen de hoofdwerkzaamheden. In dat weekend is de Utrechtsebaan in beide richtingen dicht tot maandagochtend 17 januari.

Vanaf maandagochtend 17 januari is de Utrechtsebaan alleen dicht voor het verkeer dat de stad uit wil (in de richting van het Prins Clausplein). Het verkeer de stad in kan de weg blijven gebruiken. Het gaat om verkeer richting Den Haag Centrum en Scheveningen. Alleen in sommige weekenden gaat die weg dicht. Het werk duurt naar verwachting tot eind mei 2022.

    Zie ook: www.denhaag.nl/utrechtsebaan