Nieuwsbericht

Openingstijden Haagse zwembaden

Gepubliceerd: 18 juli 2020Laatste wijziging: 2 augustus 2020

Tijdens de zomervakantie van 18 juli tot en met 30 augustus is er een aangepast rooster. U kunt zwemmen in het Hofbad, Overbosch en het Zuiderpark. De andere zwembaden zijn gesloten. Bekijk de zwemregels en actuele openingstijden op deze pagina.

De regels voor zwemmen zijn begin juli versoepeld. Zo mogen Hagenaars tot en met 17 jaar weer vrij zwemmen. U hoeft zich niet vooraf aan te melden om te komen zwemmen. Er geldt nog steeds een aantal duidelijke regels. Bekijk ze hieronder. Ook vindt u hier de actuele openingstijden. Vergeet niet uw zwempas of legitimatie mee te nemen.

Banenzwemmen

Banenzwemmen is mogelijk voor iedereen met een zwemdiploma. In het water hoeft u geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden tijdens banenzwemmen. Direct na de activiteit geldt de 1,5 meter regel wel voor volwassenen onderling en van 13 tot en met 17 jarigen ten opzichte van volwassenen.

Vrij zwemmen

Vrij zwemmen is mogelijk voor kinderen tot en met 17 jaar met een zwemdiploma. Ouders of verzorgers mogen niet mee. Het kan voorkomen dat de medewerkers in het zwembad u vragen om even te wachten als het te druk wordt.

Voor jeugd tot en met 17 jaar is onderling contact toegestaan, maar 13 tot en met 17 jarigen moeten wel 1,5 meter afstand houden ten opzichte van volwassenen.

Gezinszwemmen

Tijdens gezinszwemmen kunnen ouders met hun kinderen komen zwemmen. In zwembad het Zuiderpark kunnen ouders met kinderen tot en met 12 jaar komen zwemmen. In het Hofbad en Overbosch zijn kinderen tot en met 17 jaar toegestaan.

Personen uit hetzelfde huishouden hoeven geen afstand van elkaar te houden. Daarbuiten geldt de 1,5 meter regel voor volwassenen onderling en van 13 tot en met 17 jarigen ten opzichte van volwassenen.

Vakantie activiteiten en clinics

In zwembad Overbosch worden leuke zwemactiviteiten georganiseerd voor de jeugd. Discozwemmen, waterspellen en wie maakt het grootste bommetje?!

Voor volwassenen wordt op verschillende momenten een clinic aquarobic en aquajoggen gegeven. Als u een kaartje voor vrijzwemmen heeft gekocht, dan kunt u gratis deelnemen aan de clinics.

  Zwemregels volgen

  Om te zorgen dat iedereen veilig kan zwemmen, gelden er duidelijke regels.

  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de activiteit bij het zwembad.
  • Blijf thuis als u verkouden of grieperig bent.
  • Neem uw zwempas mee of legitimatiebewijs mee.
  • Betaal met pin of contactloos.
  • Houd buiten het water 1,5 meter afstand van anderen. Volg de looproutes.
   Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie over zwembaden, bijvoorbeeld over de bereikbaarheid? Ga dan naar Zwemmen en zwembaden. Heeft u een andere vraag over? Bel dan de Sport-info-lijn op telefoonnummer (070) 353 72 72 tussen 8.30 - 16.30 uur of stuur een e-mail naar sportinfolijn@denhaag.nl.