Nieuwsbericht

Openingstijden Haagse zwembaden

Gepubliceerd: 10 juli 2020Laatste wijziging: 10 juli 2020

Hagenaars met een zwemdiploma kunnen weer banenzwemmen, vrij zwemmen en aan overige zwemactiviteiten deelnemen. Bekijk de zwemregels en actuele openingstijden van de Haagse zwembaden.

Vanaf donderdag 9 juli hoeft u zich niet meer vooraf aan te melden via de ZwemApp als u wilt komen zwemmen. Wel geldt er nog een maximum aantal voor volwassen bezoekers. Dit aantal verschilt per zwembad.

De regels voor zwemmen zijn begin juli versoepeld. Zo mogen Hagenaars tot en met 17 jaar weer vrij zwemmen. U hoeft zich niet meer vooraf aan te melden om te komen zwemmen. Voor volwassenen geldt nog wel een maximum aantal bezoekers. Dit aantal verschilt per zwembad. Er geldt nog steeds een aantal duidelijke regels. Bekijk ze hieronder. Ook vindt u hier de actuele openingstijden per zwembad.

Vergeet niet uw zwempas of legitimatie mee te nemen.

Openingstijden in de zomervakantie (vanaf 18 juli)

Tijdens de zomervakantie van 18 juli tot en met 30 augustus is er een aangepast rooster. U kunt zwemmen in het Hofbad, Overbosch en Zuiderpark. De andere zwembaden zijn gesloten. De openingstijden en zwemactiviteiten in de zomervakantie kunt u hieronder vinden.

Banenzwemmen

In het water hoeft u geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden tijdens deze activiteiten. Direct na de activiteit geldt de 1,5 meter regel wel voor volwassenen onderling en van 13 tot en met 17 jarigen ten opzichte van volwassenen.

Vrij zwemmen voor jeugd tot en met 17 jaar

Vrij zwemmen is mogelijk voor kinderen tot en met 17 jaar met een zwemdiploma. Ouders of verzorgers mogen niet mee. Voor jeugd tot en met 17 jaar is onderling contact toegestaan, maar 13 tot en met 17 jarigen moeten wel 1,5 meter afstand houden ten opzichte van volwassenen.

  Zwemregels volgen

  Om te zorgen dat iedereen veilig kan zwemmen, gelden er duidelijke regels.

  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de activiteit bij het zwembad.
  • Blijf thuis als u verkouden of grieperig bent.
  • Neem uw zwempas mee of legitimatiebewijs mee.
  • Betaal met pin of contactloos.
  • Houd buiten het water 1,5 meter afstand van anderen. Volg de looproutes.
   Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

  Meer informatie

  Wilt u meer informatie over zwembaden, bijvoorbeeld over de bereikbaarheid? Ga dan naar Zwemmen en zwembaden. Heeft u een andere vraag? Bel dan de Sport-info-lijn op telefoonnummer (070) 353 72 72 tussen 8.30 - 16.30 uur of stuur een e-mail naar sportinfolijn@denhaag.nl.