Nieuwsbericht

Ontvang tegoed voor uw gesloopte dieselauto

Gepubliceerd: 6 april 2021Laatste wijziging: 6 april 2021

Vanaf 13 maart tot en met 31 augustus 2021 kunt u een tegoed krijgen van € 1.000 van de gemeente als u uw dieselauto laat slopen. Dit tegoed kunt u besteden aan schonere voertuigen, zoals een elektrische fiets of brommer, het openbaar vervoer of het huren van deelauto’s. Vervuilende dieselauto’s mogen vanaf 1 juli 2021 de binnenstad niet meer in.

Vanaf 1 juli 2021 geldt er in Den Haag een milieuzone voor oude personen- en bestelauto’s die op diesel rijden. Dieselauto’s die veel uitlaatgassen uitstoten, mogen de milieuzone dan niet meer in. Fietsen, elektrisch vervoer en gebruik van openbaar vervoer zijn goed voor de luchtkwaliteit. En dat is weer goed voor de gezondheid van de inwoners en bezoekers van Den Haag. Daarom geeft de gemeente een tegoed voor het slopen van dieselauto’s.

Kentekencheck

Of uw auto straks nog in dit gebied mag rijden, hangt ervan af hoe schoon uw auto is. Dit kunt u makkelijk zelf controleren op www.milieuzones.nl via een kentekencheck.

Aanvragen en informatie

Kijk voor meer informatie over hoe de sloopregeling werkt, de voorwaarden en het aanvragen van het tegoed op de pagina Sloopregeling voor dieselauto’s, brommers en snorfietsen.

Meer over de milieuzone leest u op de pagina Milieuzone dieselauto's.