Nieuwsbericht

Ondoorzichtige zakken met plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons gewoon geaccepteerd

Gepubliceerd: 11 juli 2017Laatste wijziging:

Het bericht dat het Haagse plastic, blik en drankpakken toch in de verbrandingsoven terecht komt als het wordt aangeboden in ondoorzichtige zakken klopt niet. Al het materiaal dat door bewoners gescheiden wordt aangeboden, wordt gescheiden verwerkt. Dit was zo en blijft zo. Of dit nu los wordt aangeboden, in een doorzichtige zak of in een grijze vuilniszak.

Het bedrijf dat voor Den Haag het verpakkingsmateriaal verwerkt, kijkt alles na wat er binnen komt. Bij doorzichtige zakken is makkelijk vast te stellen wat er in de zakken zit. Deze worden meteen gescheiden verwerkt. Ondoorzichtige zakken waarbij duidelijk van buitenaf kan worden bepaald dat er plastic en metalen verpakkingen en drankenkartons inzitten, worden ook gewoon gescheiden verwerkt. Alleen de zakken waar echt restafval in zit, worden apart gehouden en gaan naar de verbrandingsoven. Dat was de afgelopen periode zo en dat blijft zo.

Doorzichtige zakken

Het gebruik van doorzichtige zakken heeft de voorkeur, omdat dit makkelijker en sneller werkt voor de afvalverwerker. Daarom heeft de gemeente daar in een eerder bericht op de website aandacht voor gevraagd. De gemeente wil graag dat bewoners zoveel mogelijk afval scheiden, zodat het opnieuw kan worden gebruikt. Dit is goed voor het milieu. Den Haag is dan ook trots op Hagenaars die afval scheiden.

Wat mag wel en niet in de container?

Een uitgebreid overzicht van welk afval er in de container mag, vindt u op de pagina Afval scheiden: plastic, blik en drankpak samen in 1 bak