Nieuwsbericht

Nieuwe regels gasaansluitingen hebben gevolgen voor Haagse nieuwbouw

Gepubliceerd: 9 juli 2018Laatste wijziging:

Vanaf 1 juli gelden er landelijk nieuwe regels voor gasaansluitingen voor nieuwbouwwoningen en andere kleine gebouwen. Lees wat deze nieuwe regels zijn en wat u kunt doen als u voor een gasaansluiting heeft gekozen.

De nieuwe regels gelden voor aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen die na 1 juli 2018 worden ingediend. Door de wetswijziging van de Gaswet is het ook in Den Haag niet meer toegestaan om voor nieuwbouwwoningen en andere kleine gebouwen een gasaansluiting te maken.  

Nieuwe woning met gasaansluiting

Heeft u gekozen voor een gasaansluiting en uw vergunningaanvraag voor de nieuwbouwwoning nog niet gedaan bij de gemeente? Dan moet u volgens de nieuwe regels uw bouwplan aanpassen. De gasaansluiting moet in de plannen worden vervangen door een andere manier om warmte en warm water te krijgen. Deze aanpassingen moet u zelf betalen. Bespreek zo snel mogelijk met uw architect, energie-adviseur en/of bouwbedrijf op welke manier zij de oplossing voorstellen. Veel bouwbedrijven hebben hier al oplossingen voor gevonden. Daarna kunt u uw vergunning aanvragen.

Gasaansluiting aangevraagd bij Stedin

Heeft u voor uw nieuwbouwplan al een aanvraag voor een gasaansluiting bij netbeheerder Stedin gedaan? Dan kunt u gebruikmaken van de ‘inkeerregeling’ van Stedin. Met deze regeling heeft u de mogelijkheid om in overleg met Stedin uw huidige contract te beëindigen.

Voor meer informatie over de inkeerregeling kunt u contact opnemen met de Energietransitiedesk van Stedin, via het e-mailadres energietransitie@stedin.net en telefoonnummer (010) 890 96 91.

Vragen over omgevingsvergunning

Heeft u vragen over uw lopende vergunningaanvraag omgevingsvergunning of het bouwplan waarvoor u binnenkort een aanvraag wilt indienen? Dan kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de gemeente.  

Meer informatie