Nieuwsbericht

Nieuwe gebieden alcohol-, softdrugs-, en bedelverbod

Gepubliceerd: 21 oktober 2021Laatste wijziging: 22 oktober 2021

Er zijn nieuwe gebieden waar een softdrugsverbod, alcoholverbod of bedelverbod geldt. De gebieden met een verbod worden elk jaar aangewezen door het college van burgemeester en wethouders.

De maatregelen zijn er om overlast tegen te gaan. Waar een verbod geldt, is het niet toegestaan alcohol of softdrugs te gebruiken of om te bedelen. De gebieden zijn verspreid over de hele stad.

Nieuwe gebieden

In alle stadsdelen zijn verboden van kracht. Zo geldt er nu in het gehele Centrum een softdrugsverbod. Ook het bedelverbod en alcoholverbod zijn voor het Centrum verlengd. Stadsdeel Segbroek heeft nu 2 gebieden met zowel een softdrugsverbod als een alcoholverbod. Een overzicht van alle verboden is te vinden op de kaarten via de link onderaan dit bericht.

Verboden in de hele stad

In heel Den Haag is het niet toegestaan om softdrugs te gebruiken binnen 50 meter rond scholen en speeltuinen. En het is niet toegestaan om te bedelen binnen 3 meter van de in- of uitgang van een gebouw. Daarnaast is het ook niet toegestaan om te bedelen binnen 50 meter afstand rond scholen, begraafplaatsen of gebedshuizen.

Zie ook: Gebieden met een alcohol-, softdrugs- of bedelverbod