Nieuwsbericht

Nepfacturen erfpacht in omloop, valse rekening geblokkeerd

Gepubliceerd: 3 juli 2017Laatste wijziging: 31 augustus 2017

Bij de gemeente zijn maandag 3 juli meldingen binnengekomen van nepfacturen van het Erfpachtbedrijf. Na contact met de politie is het valse rekeningnummer maandagmiddag geblokkeerd. Het is nu niet meer mogelijk om deze nepfactuur toch te betalen. Mocht u uw factuur reeds betaald hebben, en twijfelen aan de echtheid hiervan, volg dan de 5 stappen om te controleren of uw factuur echt is.

  1. Op de nepfactuur wordt verwezen naar een rekening van ING-bank. Dit klopt niet. Op de echte factuur staat dit rekeningnummer: NL04BNGH0285138960.
  2. De envelop waarin de nepfactuur is gestuurd, is gefrankeerd met een postzegel. Dit klopt niet. Op de echte envelop staat PostNL Port betaald.
  3. De nepfactuur heeft betrekking op de periode juli 2017 tot en met december 2017. Dit klopt niet. De echte factuur heeft betrekking op de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017.
  4. Het factuurnummer op de echte factuur begint altijd met het getal 3.
  5. De nepfactuur bevat geen acceptgiro. Dit klopt niet. De echte factuur bevat altijd een acceptgiro.

Contact

Als u vragen heeft over uw ontvangen factuur dan kunt u bellen met de gemeente via 14070 (maandag tot en met vrijdag, van 8.30 uur tot 17.00 uur). U kunt ook een e-mail sturen, eventueel met de ontvangen spookfactuur, naar erfpachtbedrijf@denhaag.nl.

Erfpacht online betalen

U kunt erfpacht online betalen via deze website. Zo weet u zeker dat uw geld bij de gemeente terecht komt. Kijk voor meer informatie op de pagina erfpacht betalen.