Nieuwsbericht

Maximaal 30 mensen in publieke ruimtes gemeente

Gepubliceerd: 16 oktober 2020Laatste wijziging: 16 oktober 2020

Om iedereen goed te beschermen tegen het coronavirus (COVID-19) is het maximum aantal mensen dat in de publiek toegankelijke ruimtes van de gemeente mag zijn, verlaagd van 100 naar 30 mensen (inclusief kinderen). Dit zijn ruimtes zoals het atrium van Stadhuis Spui. Lees wat dit kan betekenen als u een afspraak wilt maken of naar een afspraak komt.

De maatregel is genomen na de aanscherping van de landelijke coronaregels. Door deze flinke verlaging kunnen er minder mensen tegelijk geholpen worden en kan er vertraging zijn in het maken van een afspraak. Houdt u er ook rekening mee dat u bij de ingangen van het Stadhuis Spui en stadskantoor Leyweg even moet wachten.

Kom alleen

Om de dienstverlening zo goed mogelijk door te laten gaan, kunnen alleen de mensen die nodig zijn voor de afspraak naar binnen. Dit betekent dat u alleen moet komen, tenzij het niet anders kan. Bijvoorbeeld als 1 ouder een aanvraag doet voor een kind, of als u een gemachtigde heeft of u hulp nodig heeft om naar de afspraak te komen. De beveiliging controleert het aantal mensen in de publieke ruimtes. Volg hun aanwijzingen op zodat iedereen veilig blijft.

Houd rekening met wachttijd

Het kan gebeuren dat u even moet wachten omdat er 30 mensen binnen zijn. Vooral als u komt zonder afspraak (bijvoorbeeld voor het ophalen van documenten) is de kans hierop groot, omdat afspraken voorgaan.

Mondkapje dragen

In alle publieke ruimtes van de gemeente, zoals het atrium van het Stadhuis Spui en stadskantoor Leyweg, geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen. U wordt bij de toegang gevraagd een mondkapje op te doen en u aan de andere coronamaatregelen te houden.

Doe uw aanvraag via de website

Veel producten van de gemeente kunt u digitaal aanvragen. Advies is dit zoveel mogelijk te doen, omdat u het vanuit huis kunt doen.

Zie ook: denhaag.nl/coronavirus