Nieuwsbericht

Malieveld krijgt opknapbeurt

Gepubliceerd: 9 juli 2018Laatste wijziging: 9 juli 2018

Staatsbosbeheer verbetert in juli en augustus 2018 het Malieveld. Het moet ervoor zorgen dat het veld geschikt blijft voor evenementen en demonstraties. Het veld is in de afgelopen jaren beschadigd en is niet meer vlak. Door slechte waterafvoer ontstaan na buien vaak enorme plassen. U kunt tijdens de werkzaamheden niet op het Malieveld.

Luchtfoto van het Malieveld
Luchtfoto van het Malieveld

De werkzaamheden starten 4 juli en zijn begin september 2018 klaar. Op het voorste deel van het Malieveld gezien vanaf de Koningskade, wordt het veld weer vlak gemaakt. Ook zaait Staatsbosbeheer er nieuw gras. Dit duurt ongeveer 2 weken, waarna het gras nog zo’n 6 weken tijd nodig heeft om te groeien. Op het deel erachter komt een nieuwe afwatering en de ondergrond wordt verstevigd. 

Enkele delen van het grasveld worden ook verstevigd. Het pad langs de Koekamplaan krijgt asfalt, zodat het niet meer zo vaak kapot wordt gereden. Begin september zijn de werkzaamheden bijna klaar. 

Juli en augustus niet op het Malieveld

In de maanden juli en augustus kunt u niet op het Malieveld. Er is dan aan- en afvoer van materiaal door vrachtwagens. De gemeente verwacht geen geluidsoverlast. Begin september is het voorste deel van het Malieveld weer open. Het achterste deel is dan net ingezaaid en kan dan waarschijnlijk begin oktober weer betreden worden.

Duurzaam energiegebruik

De opknapbeurt is ook een kans het energiegebruik voor de organisatoren van evenementen en concerten in de toekomst duurzamer te maken. Momenteel gebruiken organisatoren vaak dieselaggregaten voor energie. Deze geven veel stankoverlast en vuile uitstoot. Dat wil de gemeente graag verminderen. Organisatoren krijgen daarom in de toekomst energie uit de bekabeling in de grond. Daarvoor worden aan de randen van het hele Malieveld buizen in de grond gelegd voor deze kabels. Door deze buizen kunnen ook water en bijvoorbeeld een glasvezelkabel. Staatsbosbeheer wil in de toekomst groene energie aanbieden. Voor grote evenementen blijven wel aggregaten nodig.

Zie ook: Ontwikkelingen rond Den Haag Centraal