Nieuwsbericht

Lunchlezing over eetcultuur op buitenhuizen

Gepubliceerd: 28 december 2017Laatste wijziging: 28 december 2017

Op dinsdag 23 januari geeft historica Lizet Kruyff een lezing tijdens lunchtijd van 12.30 uur tot 13.00 uur in het Historisch Informatiepunt (HIP) op de 4 etage in de Centrale Bibliotheek. De lezing gaat over de eetcultuur op buitenplaatsen in de 17e en 18e eeuw.

Tuinfeest Nurnberg

Moes- en kruidentuinen, boomgaarden en een visvijver

De buitenplaatsen waren omgeven door een moestuin, een boomgaard, kruidentuin en vaak ook een visvijver. Het eten kwam van de boeren in de buurt. Ook laat Kruyff zien welke maaltijden er geserveerd werden en welke kookboeken er gebruikt werden.

Over Lizet Kruyff

Lizet Kruyff studeerde geschiedenis en prehistorische archeologie en is auteur van een flink aantal boeken over culinaire geschiedenis, waaronder Oranje Toetjes, Kersenpitten en Puntneuzen, Rijntjes Keukengeheimen en Twintig Eeuwen Koken en Eten.

Praktische informatie

  • lezing: dinsdag 23 januari van 12.30 tot 13.15 uur
  • plaats: Bibliotheek Den Haag, Spui 68, 4e verdieping
  • kosten: gratis, aanmelden verplicht via cursus.hga@denhaag.nl