Nu:
Coronavirus
Laatste update: 12:43 uur

Nieuwsbericht

Lozerlaan: onkruidvrije bestrating aanbrengen

Gepubliceerd: 10 februari 2020Laatste wijziging: 5 maart 2020

Vanaf maandag 2 maart 2020 vernieuwt de gemeente de bestrating op de kruisingen van de Lozerlaan met de Melis Stokelaan, Hengelolaan, Meppelweg en de Escamplaan. De werkzaamheden duren tot 1 mei 2020.

De gemeente wil het onderhoud van de openbare weg verduurzamen. Met onkruidvrije bestrating is minder vaak onderhoud nodig. De bestrating is onkruidvrij dankzij voegsel tussen de stenen waar onkruid niet doorheen kan groeien. Ook krijgen 5 fietsoversteken rood asfalt in plaats van rode betontegels. De werkzaamheden duren tot uiterlijk 1 mei 2020.

Kruispunt Lozerlaan
Kruispunt Lozerlaan

Bereikbaarheid

De werkzaamheden zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot en met 15.00 uur. Op de plaatsen van de werkzaamheden wordt de rijbaan versmald. Na 15.00 uur is de rijbaan weer open voor al het verkeer.

De versmalling van de weg heeft invloed op het doorgaande verkeer op de Lozerlaan. Ook zijn tijdelijke afslagen niet toegankelijk. Wanneer dit gebeurt, wordt met gele borden een omleidingsroute aangegeven. Voetgangers, fietsers en openbaar vervoer hebben in principe overdag geen last van de werkzaamheden. De asfalteringswerkzaamheden op het fietspad zijn ’s nachts. Dan leiden verkeersregelaars fietsers om.

Veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen te waarschuwen en hen weg te houden van het werkterrein.

Huisvuil en bedrijfsaval

Tijdens de werkzaamheden verandert er niets aan het ophalen van huisvuil en bedrijfsafval in uw straat. Dit geldt ook voor het maken van grofvuilafspraken en het aanbieden van daarvan.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Richard van Wijk via telefoonnummer 06-19 26 48 90. Of stuur een e-mail naarrichard.vanwijk@denhaag.nl.

Voor alle andere vragen kunt u Contact opnemen met de gemeente.