Nu:
Coronavirus
Laatste update: 12:43 uur

Nieuwsbericht

Loosduinseweg/Fahrenheitstraat: werkzaamheden

Gepubliceerd: 18 maart 2020Laatste wijziging: 29 maart 2020

Van 30 maart tot en met 2 mei 2020 zijn er werkzaamheden aan het kruispunt Loosduinseweg/Fahrenheitstraat. De verkeerslichten en het systeem dat hierbij hoort zijn aan vervanging toe. Ook werkt de gemeente aan de veiligheid van het kruispunt en een betere doorstroming van het verkeer. De overlast blijft beperkt.

Verkeersregelinstallaties zijn verkeerslichten en alles wat daarbij hoort. Denk aan kasten, masten, kabels, leidingen, camera’s en lussen in de weg die meten of er verkeer is. Is een installatie meer dan 15 jaar oud, dan wordt de kans op storing groter. De gemeente vervangt nu de installaties voordat er onveilige situaties ontstaan. Alle verkeerssystemen boven en onder de grond worden vervangen. Tegelijkertijd maakt de gemeente het kruispunt veiliger.

Meer ruimte voor fietsers en voetgangers

Er zijn meer fietsers en voetgangers in Den Haag dan vroeger. De gemeente maakt daar op het kruispunt ruimte voor. Dat fietst prettiger en het verkeer kan dan beter doorrijden. Na de werkzaamheden kunnen voetgangers zelf beslissen wanneer ze het fietspad oversteken. Alleen voor het oversteken van de rijbaan voor auto’s moeten ze wachten op groen licht. Daardoor hoeft het verkeer ook weer minder vaak op voetgangers te wachten. Zo kan het verkeer beter doorrijden.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden kunnen auto's en trams het grootste deel van het kruispunt blijven gebruiken. Wel worden overdag korte tijd sommige rijstroken afgesloten en zijn er kleine omleidingen. Dit kan leiden tot extra reistijd. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen het kruispunt blijven gebruiken en worden waar nodig een klein stukje omgeleid. Om al het verkeer tijdens de werkzaamheden goed door te laten rijden zijn er verkeersregelaars.

Veiligheid

Bij werkzaamheden is overlast niet te vermijden. Woningen en bedrijven blijven voor voetgangers altijd bereikbaar. De gemeente werkt zo veilig mogelijk. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Het is verstandig kinderen hierop te wijzen en hen weg te houden van het werkterrein.