Nieuwsbericht

Loevesteinlaan: asfalteren

Gepubliceerd: 11 augustus 2020Laatste wijziging: 16 september 2020

De Loevesteinlaan krijgt nieuw asfalt tussen de Hengelolaan en het Almeloplein. Dit is alleen voor de rijbaan richting Vreeswijkstraat. Het werk duurt van maandag 7 september tot en met vrijdag 23 oktober 2020.

De Loevesteinlaan bij het kruispunt Hengelolaan kijkend naar het Almeloplein
De Loevesteinlaan bij het kruispunt Hengelolaan kijkend naar het Almeloplein

Automobilisten kunnen de zijstraten van de Loevesteinlaan (alleen aan de kant van het Zuiderpark) nog bereiken van maandag 7 september tot en met maandagochtend 19 oktober 6.00 uur.

Het asfalt wordt vervangen tussen maandag 19 oktober 6.00 uur en vrijdag 23 oktober 16.00 uur. Dan zijn de woningen in deze zijstraten niet te bereiken met de auto.

Omleidingen autoverkeer

omleiding autoverkeer loevesteinlaan

Het werk gebeurt op de Loevesteinlaan, tussen het Almeloplein en de Hengelolaan (rode lijn). Aan de rijbaan richting Vreeswijkstraat. De andere rijbaan (groene pijl) is de toegestane rijrichting. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid (blauwe stippellijn) via:

 • Hengelolaan-Maartensdijklaan
 • Hengelolaan-Leyweg-Meppelweg
 • Melis Stokelaan-Moerweg-Soestdijksekade-Vreeswijkkade

Fietsers

Voor fietsers zijn er geen omleidingen.

Huisvuil, GFT, grofvuil en oud papier

 • Huisvuil: kunt u blijven aanbieden in de ondergrondse restafvalcontainers (ORAC’s)
 • Grofvuil kunt u niet aanbieden in de week van 19 oktober 2020 tot en met 23 oktober 2020
 • GFT, grofvuil en/of oud papier kunt u aanbieden tijdens de volgende periode:

  • Van 7 september 2020 tot en met 16 oktober 2020 in de zijstraten van Loevesteinlaan
  • Van 19 oktober 2020 tot en met 23 oktober 2020 aan de overkant van de Loevesteinlaan

Misschien moet u tijdens het werk iets verder lopen om uw huisvuil weg te brengen. Voor mensen die niet zo goed kunnen lopen kan dat een probleem zijn. Wilt u zo vriendelijk zijn om uw buurvrouw of buurman te helpen?

Bereikbaarheid en veiligheid

De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens de werkzaamheden te garanderen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plaatsen. Waarschuw kinderen daarvoor en houd ze weg van het werkterrein.

Informatie

Heeft u vragen en/of opmerkingen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met Michael Ilahi of Riana Witkamp van Ingenieursbureau Den Haag.

 • E-mail: GOW@denhaag.nl. Om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden, vragen wij u om in het bericht uw woonadres te vermelden.
 • Voor vragen kunt u ook contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 070 (op werkdagen bereikbaar van 08.30 uur tot 17.00 uur) of via www.denhaag.nl/contact. Geef hierbij aan dat het gaat om werkzaamheden in uw straat.