Nieuwsbericht

Laat uw tuinafval gratis ophalen tijdens de takkenroute

Gepubliceerd: 10 maart 2023Laatste wijziging: 10 maart 2023

Het is weer tijd voor de Haagse takkenroute. Van 20 maart tot en met 21 april 2023 haalt de gemeente gratis uw snoeihout en takken op. U kunt hiervoor nu een afspraak maken.

Het gaat om snoeihout en takken die te groot zijn voor de gft-container.

Afspraak maken

U kunt een afspraak maken via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen of via het Klantcontactcentrum van de gemeente.

Hoe aanbieden?

  • Bind het snoeihout samen. Maak het pakket niet langer dan 1,2 meter.
  • Boomstammen en takken mogen maximaal een doorsnede van 20 centimeter hebben.
  • Bied uw snoeihout voor 7.45 uur aan langs de weg op de dag van uw afspraak.

Waarom snoeihout en takken apart aanbieden?

Van het snoeihout van de Haagse takkenroute maakt de gemeente compost. Deze compost wordt gebruikt voor tuinen en parken. Door uw tuinafval apart aan te bieden, werkt u mee aan een beter milieu. De takkenroute is er 2 keer per jaar, in het voorjaar en in het najaar.

Klein snoeiafval en bladeren

Klein snoeiafval en bladeren kunt u in de gft-container (kliko) doen. Dit kan het hele jaar door. Heeft u veel afval en helpt u mee met het opruimen van bladeren op straat? Vraag dan een 2e gft- container aan via de pagina Minicontainer (kliko) aanvragen of teruggeven. Hier vindt u ook de voorwaarden voor deze extra gft-container.

Takkenroute

Denk ook aan broedende vogels

Voor veel bomen en struiken is maart een prima maand om te snoeien. Snoei liever niet later in het voorjaar. Uw boom of struik heeft anders extra tijd nodig om te herstellen. En als u op tijd snoeit, is de kans veel kleiner dat u broedende vogels stoort.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Afval.