Nieuwsbericht

Koop nu het boek 'Wonen op oude duinen' en download de app

Gepubliceerd: 23 juni 2018Laatste wijziging:

Archeologen van de gemeente hebben in 2011 en 2012 de woonplaats van de bewoners van Wateringse Binnentuinen uit 2900 vóór Christus opgegraven en onderzocht. Na hun onderzoek hebben de archeologen hierover een boekje geschreven en een app gemaakt over het prehistorische leven in dit gebied.

De Wateringse Binnentuinen is tegenwoordig een ruim opgezette nieuwbouwwijk, met veel groen en water. Bijna 5.000 jaar geleden was het daar nog veel ruimer, groener en waterrijker. Hier lagen toen duinen, midden tussen moerassen. Daar verscheen rond 2900 voor Christus een groepje mensen. Deze mensen kwamen waarschijnlijk per boomstamkano. We kunnen aan de sporen zien dat deze mensen een paar dagen aan in een schuilhut verbleven en een bruinvis aten.

Wonen op oude duinen

Archeologen Stokkel en Van Ginkel laten met foto’s en interactieve pagina’s zien hoe het leven toen was. Hiervoor gebruikten zij sporen in de grond en kleine stukjes vuursteen en aardewerk. U kunt dit lezen in het boekje en samen met de speciale app ‘Wonen op oude duinen’ kunt u ook bewegende beelden bekijken. Zo ziet u het maken van een pijl, het boetseren van een pot of het omhakken van een boom met een stenen bijl.

Koop het boekje ‘Wonen op oude duinen’ nu bij de boekhandel.

U kunt de app bekijken op https://play.google.com/store/apps/details?id=com.YourCompany.AR_app_archeologie

Opgravingen in de Wateringse Binnentuinen
Opgravingen in de Wateringse Binnentuinen