Nieuwsbericht

Kaapseplein: nieuwe inrichting

Gepubliceerd: 18 augustus 2022Laatste wijziging: 22 augustus 2022

De gemeente richt het Kaapseplein opnieuw in. Het plein krijgt een nieuwe uitstraling en er komen betere speelmogelijkheden en meer groen. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen juli en november 2022.

De sloopwerkzaamheden zijn afgerond. De eerste week van september 2022 start de aannemer met het opbouwen van het nieuwe plein. De feestelijke opening van het Kaapseplein staat gepland voor november 2022.

Het Kaapseplein is al langere tijd een plek waar het minder prettig is om te lopen. Vooral kinderen, jongeren en vrouwen voelen zich vaak onveilig op het plein. Met de nieuwe inrichting wordt het Kaapseplein veiliger. Voor kinderen en jongeren wordt het een betere plek om te spelen. Er komt ook een podium voor activiteiten voor de buurt. Als de nieuwe inrichting klaar is, is het Kaapseplein in verband met veiligheid afsluitbaar en alleen nog overdag en in de vroege avond toegankelijk.

Ontwerp

Ongeveer 400 bewoners dachten mee over het ontwerp. Een speciaal Pleinteam met mensen uit de buurt denkt mee over hoe het plein gebruikt wordt. Als de nieuwe inrichting klaar is, gaat dit team helpen bij het organiseren van buurtactiviteiten op het plein. Op het plein komen:

  • een nieuwe voetbalkooi.
  • een pad dat bestaat uit kindvriendelijk schelpenasfalt.
  • nieuwe speeltoestellen voor kinderen van 0 tot 6 jaar.
  • een podium met zonnedoek.
  • een waterpunt en een nieuw Haags Hopje met een toilet voor kinderen.
Impressie van het nieuwe Kaapseplein
Impressie van het nieuwe Kaapseplein

Planning

Het werk bestaat uit 2 fases:

  • Tijdens fase 1 wordt het oude plein opgebroken. Deze fase is eind juli afgerond.
  • Begin september wordt het nieuwe plein weer opgebouwd.

Hinder

Tijdens het werk worden machines en materiaal aan- en afgevoerd. Tijdens werkdagen tussen 7.00 en 16.00 uur kan dit voor wat (geluids)overlast zorgen. De gemeente probeert dit zoveel mogelijk te beperken.
Het weer en andere (onverwachte) omstandigheden kunnen het werk vertragen. Dit kan leiden tot een verschuiving van de planning.

Veiligheid

Tijdens het werk is het Kaapsplein afgesloten met hekken. De gemeente doet er alles aan om de veiligheid tijdens het werk te garanderen. Toch blijven werkterreinen gevaarlijke plekken. Het is goed om dit aan kinderen te vertellen en ze weg te houden van het werkterrein.

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stuur dan een e-mail naar Paul Markwat, directievoerder van de gemeente Den Haag: paul.markwat@denhaag.nl.

Pleinteam Kaapseplein
Pleinteam Kaapseplein