Nieuwsbericht

Ingezonden brief namens het College

Gepubliceerd: 4 september 2019Laatste wijziging: 4 september 2019

De zomervakantie zit erop. Net als het 1e jaar als stadsbestuur. De burgemeester en wethouders hebben daarom een brief geschreven aan alle mensen in Den Haag.

Samen werken wij aan een beter leven voor alle mensen in Den Haag

Wat krijg je als je 10 mensen op straat vraagt wat zij doen om het leven van andere mensen een beetje beter te maken? Dan krijg je 10 verschillende antwoorden. De een raapt het afval op dat hij tegenkomt tijdens een rondje hardlopen. Een ander begint een praatje met iemand die alleen zit in de kroeg. En weer iemand anders recyclet altijd papier en plastic en doet elke week de boodschappen voor haar moeder.

Elke dag werken meer dan een half miljoen mensen in Den Haag aan een beter leven voor zichzelf en voor anderen. Als stadsbestuur werken we hard om daaraan bij te dragen. Dat mochten we het afgelopen jaar al doen, samen met talloze mensen uit alle wijken en buurten van de stad: jong en oud, van Bezuidenhout tot Loosduinen en van Scheveningen tot Ypenburg. Samen met 50.000 bedrijven ā€“ van de middenstander tot de multinational ā€“ die onze stad laten bruisen. En samen met de gemeenteraad als hoogste instantie van onze stad.

Samen met hen willen we werken aan een stad die groeit en toch zichzelf blijft. Een veilige thuisbasis voor inwoners, bezoekers, bedrijven en organisaties. Waar iedereen meedoet in de wijk, op het werk of op school. Waar iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Een stad waar je graag komt en ook makkelijk kunt komen. En een stad die we graag goed achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. Voor de een betekent het dat hij minder eenzaam is. Voor de ander dat zij vanuit de bijstand een baan vindt. En voor weer iemand anders het vinden van een betaalbare, fijne woning.

Soms moet je dan als stadsbestuur lastige keuzes maken, die niet iedereen leuk vindt. Dan knettert het: in de wijk, maar soms ook tussen ons als wethouders. En soms gaan er ook dingen mis, die niemand wil. Van ongelukken in het verkeer tot de gasexplosie in de Jan van der Heijdenstraat en de vonkenregen in Scheveningen in de nieuwjaarsnacht.

Maar wat er ook in onze stad gebeurt, we worden in ons werk elke dag weer gemotiveerd door mensen die de handen uit de mouwen steken. Op zā€™n Haags: recht door zee en aanpakken maar. Mensen die trots zijn op hun en onze stad. En zo gaan wij ook elke dag weer aan de slag. Dat lukt alleen als we veel mensen zien en spreken, goed naar elkaar luisteren en elkaar begrijpen. Daarom zijn wij elke dag in de stad te vinden. Dat blijven we doen. Omdat we zien dat Den Haag pas echt bloeit als je er samen tijd en aandacht aan besteedt.

De zomervakantie zit erop. Evenals ons 1e jaar als stadsbestuur. Nog 3 jaar voor de boeg. Het voelt alsof we nog maar net zijn begonnen. Wij blijven er dus voor gaan. Samen met u werken we aan een beter leven voor iedereen in onze mooie stad achter de duinen.

Burgemeester Pauline Krikke en wethouders Bert van Alphen, Robert van Asten, Saskia Bruines, Rachid Guernaoui, Richard de Mos, Kavita Parbhudayal, Boudewijn Revis en Liesbeth van Tongeren

Het College van Den Haag
Het College van Den Haag