Nieuwsbericht

Herinrichting route Kijkduin-Houtrust week eerder klaar

Gepubliceerd: 17 april 2019Laatste wijziging: 25 april 2019

De route Kijkduin-Houtrust gaat vrijdag 19 april 2019 open. De werkzaamheden aan de Machiel Vrijenhoeklaan, Sportlaan en Segbroeklaan zijn een week eerder afgerond.

Alle daarbij behorende verkeersmaatregelen en omleidingen komen vanaf 19 april te vervallen. Er wordt tot eind mei 2019 nog gewerkt aan enkele laatste werkzaamheden. Daar hebben de weggebruikers en de omgeving weinig last van.

Openingsmoment

Wethouder Robert van Asten heropent de route op vrijdag 19 april om 16.00 uur op de kruising Muurbloemweg/Machiel Vrijenhoeklaan.

Tijdelijke verkeerssituatie opgeheven

Op de Laan van Poot, Doctor van Welylaan en Zonnebloemstraat wordt op 19 april 2019 in de avond de tijdelijke verkeerssituatie opgeheven. Daarna is het een- of tweerichtingsverkeer weer van toepassing, zoals voor aanvang van de werkzaamheden.

Lijnbus weer volgens dienstregeling

Vanaf zondagochtend 21 april 2019 rijden bus 23 en 24 weer de route over de Sportlaan volgens de dienstregeling. Tot 21 april blijft de HTM-buslijn de tijdelijke haltes en route aandoen, zoals tijdens de afsluiting van de route Kijkduin Houtrust.

Rest werkzaamheden tot ongeveer eind mei

Tot eind mei 2019 worden de laatste werkzaamheden gedaan, zoals bestrating en het afwerken van groenstroken.

Ook herstelt de gemeente de tijdelijk verlaagde drempels in de Daal en Bergselaan. Hiervoor moet de Daal en Bergselaan in de week na Pasen kort afgesloten worden. Deze werkzaamheden worden aangekondigd met borden langs de weg.

Het herstellen van de drempels in de Ranonkelstraat start begin mei 2019. Verder worden de tijdelijke bushaltes weggehaald, de maatregelen voor het parkeren op de stoep verwijderd en de bouwdepots opgeruimd.

Verbreding fietspad Goudenregenstraat uitgesteld

Onder de herinrichting van de route Kijkduin-Houtrust valt ook het verbreden van het fietspad in de Goudenregenstraat, in het deel voor de kruising met de Segbroeklaan. Omdat het hier de afgelopen tijd druk was, is de verbreding van dit fietspad uitgesteld tot later dit jaar.

Zie ook: Werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust